Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre stjärnan bakom flytten: ”Är en viktig tid för mig nu”

Paulo Marcelo är utlånad från Gais till Utsikten.Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Han är nära vän med Casemiro i Real Madrid och har spelat tillsammans med PSG:s Lucas Moura.

Med hjälp av Wílton Figueiredo kom Paulo Marcelo till Sverige för att göra karriär i Europa.

Nu är han utlånad till Utsikten för att skjuta laget till superettan.

– Jag ger inte upp, jag har mycket hopp kvar, säger 25-åringen inför toppmötet med Landskrona. 

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Det var sommaren 2017 som Paulo Marcelo först kom till Sverige. Den gången värvades han till IFK Värnamo i superettan och stod för två mål och tre assist under höstsäsongen.

Bakom flytten till Sverige fanns tidigare Wílton Figueiredo, tidigare i Gais, AIK och Malmö FF.

– Han spelade i Sverige och tog fram den här planen för mig. Att gå till Sverige, som är ett otroligt land, och utvecklas där. Det är en dörr till att lyckas i Europa, säger Marcelo.

Han fostrades i Sao Paulo FC och spelade bland annat tillsammans med Casemiro (Real Madrid) och Lucas Moura (PSG).

– I seniorlaget på den tiden hade vi Alexandre Pato och Luís Fabiano, så det var nästan omöjligt att få spela på min position. Därför fick jag gå vidare till andra klubbar, säger Paulo Marcelo.

– Casemiro är en vän till mig, vi bodde nära varandra och känner varandra väldigt bra. Men hans verklighet är en annan nu, han är en stjärna.

Anfallaren som kom till Värnamo 2017 har inte nått lika långt i sin karriär, men drömmarna om spel på större scener finns kvar.

Efter att ha värvats till Gais valde 25-åringen nyligen att gå på lån till Utsikten.

– Bosko (Orovic, manager) tog mig till Gais, sedan hann vi aldrig jobba tillsammans där utan det blir först nu vi arbetar tillsammans. Nu har jag kommit till en bra klubb och alla spelare är väldigt vänliga med mig. Jag har spelat några matcher och börjar komma i form igen, med tiden kommer det bli bra, säger han.

Vill stanna i Europa

På de fyra första matcherna har Paulo Marcelo levererat ett mål – nu hoppas han på fler i toppmötet med Landskrona på lördag. 

– Landskrona har ett bra lag som spelat ihop länge, det är en sexpoängsmatch och som en final för oss, säger anfallaren.

Hans kontrakt med Gais går ut efter årets säsong.

– Sedan jag kom till Sverige har jag velat spela i allsvenskan, det har varit mitt mål. Nu tänker jag inte så mycket på framtiden utan jag behöver fokusera på att spela matcher och göra så många mål och assist jag kan för att hjälpa Utsikten till superettan, det är mitt mål. Jag hjälper klubben som tror på mig men också för min egen karriär. Det är en viktig tid för mig nu.

Planen är åtminstone att stanna i Europa även kommande säsong.

– Men fotbollen är galen, man vet aldrig vad som händer. Mitt mål från början var att komma till Sverige, göra ett bra jobb och kunna ta mig vidare i karriären. Ibland är det frustrerande hur det går, men jag jobbar fortfarande hårt. Jag ger inte upp utan har mycket hopp, säger Paulo Marcelo.