Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre MFF-talangen aktuell för Värnamo

Teddy Bergqvist under tiden i Varberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Teddy Bergqvist under tiden i Malmö FF.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Teddy Bergqvist debuterade tidigt i Malmö FF och spåddes en lysande framtid.

Nyligen lämnade anfallaren danska FC Helsingör – nu är han aktuell för IFK Värnamo som gått upp till superettan.

– Det är en spelare som vår nya tränare har väldigt bra koll på sedan Malmötiden, säger Värnamos sportchef Håkan Söderberg.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter att IFK Värnamo blev klart för superettan har klubben presenterat en ny huvudtränare som ska leda laget tillsammans med Jonas Thern nästa säsong.

Det handlar om Robin Asterhed som har ett förflutet i Malmö FF:s verksamhet – och det är också där kopplingen till Teddy Bergqvist finns.

Anfallaren är fostrad i Malmö FF och debuterade i A-laget tidigt. Sedan har han representerat klubbar som Varberg, Åtvidaberg och Kristianstad i Sverige innan han gick till danska Helsingör.

Nyligen bröt han sitt kontrakt med den danska klubben.

– Jag kommer ihåg honom från när vi mötte Kristianstad förra året, det var en spelare man fastnade för, säger Håkan Söderberg om Bergqvists fjolår då han stod för elva mål i Ettan Södra.

Teddy Bergqvist ska, precis som IFK Lidingös Kevin Ali, träna med Värnamo under den här veckan. Ett antal lokala förmågor får också chansen att visa upp sig innan laget går på semester.

– De här spelarna är med oss hela veckan och sedan tar vi ledigt till den 11:e januari. De här två killarna utifrån är två spelare som Robin följt under ganska lång tid. Det är spelare som jag vet att han hemskt gärna vill se hos oss den här veckan, säger Håkan Söderberg.