Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre Hammarbyspelaren klar – dagar före premiären

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Rebin Asaad bröt kontraktet med Varberg i vintras precis innan coronaviruset slog till på allvar.

Efter några ovissa månader utan klubb skrev han på för Torn i Ettan precis innan seriepremiären.

– När corona dök upp drog alla sig tillbaka, säger mittfältaren. 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Mittfältaren Rebin Asaad, född 1994, har meriter från både Allsvenskan och Superettan och värvades till Hammarby av Jesper Jansson under säsongen 2017.

– Tiden där var jättefin. Jag älskade staden och klubben. Det är en av de bästa perioderna i mitt liv. Det började ganska bra sedan gick det lite tyngre för mig när Billborn kom in, men även då njöt jag. Klubben och publiken är helt fantastisk, säger han i dag.

Efter att ha lämnat Hammarby och hamnat i Varberg kom Asaad överens med klubben om att bryta kontraktet där i vintras.

– Min tid där var fantastisk, det var ingen som trodde på oss men vi gick upp. Varberg har aldrig tagit sig upp i Allsvenskan så det var kul att få uppleva det. Sedan blev det så klart lite tråkigt att man bröt kontraktet precis innan corona bröt ut ungefär samtidigt, det var kanske lite kasst karriärsmässigt, säger Asaad i dag.

– Jag hade ett snack med Jocke (Persson, tränare) och vi kom överens om att vi skulle bryta. Det var lite ömsesidigt, säger han om uppbrottet.

Virusspridningen i världen har i allra högsta grad påverkat fotbollsmarknaden och Rebin Asaad fick känna på konsekvenserna.

– Lite intressen fanns det i både utlandet och högre upp än Ettan. Sedan när corona dök upp drog alla sig tillbaka. Då kunde jag skriva på för en klubb i Ettan men jag ville ha lite is i magen och avvakta det som pågick i samhället. Och nu när fönstret öppnade igen var marknaden fortfarande lite kall och många klubbar är inte i det bästa ekonomiska läget, säger Asaad.

Får spela med sin bror

Därför valde han till slut att skriva på för Torn i Ettan inför den här veckans seriestart. Ett lag som premiärspelar på söndag hemma mot Assyriska Turabdin IK i Ettan Södra, en match som går att se på SportExpressen Play.

– Det fanns fortfarande lite intresse från andra klubbar men inget jättekonkret, och jag tänkte att jag vill spela matcher nu när serien drar igång. Torn passade mig bäst just nu, jag har tränat med dem och de har verkligen tagit hand om mig, säger han och fortsätter:

– Det ska bli kul, en ny utmaning för mig och första gången jag får spela med lillebrorsan (Alan Asaad). Sedan var det ju ett bra tag sedan man fick spela match, säger han inför premiären.