Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stora målsuccén: ”Förslag från allsvenskan”

Vasalund och Ekin Bulut har imponerat under första delen av Ettan Norra.

Han öste in mål förra säsongen, vann skytteligan och nobbade proffsanbud.

Den här säsongen har Ekin Bulut fortsatt leverera mål och nu går kontraktet med Vasalund ut under sommaren.

– Det finns kontraktsförslag från allsvenskan, säger anfallaren som trots det kan stanna i Vasalund.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Trots 26 mål i Ettan Norra förra säsongen blev anfallaren Ekin Bulut kvar i Vasalund.

Tidigare har han berättat fort SportExpressen att han tackat nej till proffsanbud från Turkiet för att i stället sikta mot spel i allsvenskan.

Efter åtta mål innan sommaruppehållet har det funnits fortsatt intresse från Turkiet för anfallaren som har turkiskt medborgarskap.

– Tyvärr för min del så har de skjutit upp regeln som skulle införas med att sex turkiska spelare måste starta varje match och att man max får ha fjorton utländska spelare i truppen. Nu har de reglerna skjutits upp till nästa år och då avtog intresset från högsta ligan i Turkiet lite, men det finns kontraktsförslag och så från andraligan, säger Bulut vars avtal med Vasalund snart går ut.

– Det går ut sista augusti, säger anfallaren som är en av flera stora profiler i division 1-fotbollen den här säsongen.

Har förslag från allsvenskan

23-åringen berättar att det inte bara är turkiska klubbar som hört sig för. Precis som han varit inne på tidigare är den stora målsättningen att spela i den svenska högstaligan.

– Helst vill jag spela i allsvenskan och jag tror jag kan göra det. Det är vissa klubbar där som är intresserade, men jag vet inte hur mycket jag kan säga.

Har du fått kontraktsförslag från allsvenska klubbar?

– Det finns kontraktsförslag från allsvenskan, men vi får se hur det blir. Det mest troliga är väl att jag går till allsvenskan nu i sommar eller spelar klart med Vasalund och sedan går inför nästa säsong.

I skrivande stund ligger Vasalund etta i tabellen och siktar mot att ta steget upp till superettan.

– Vi ångar på och har ett riktigt bra lag med flera grymma spelare. Jag känner att vi ska gå upp i år och att vi har för bra spelare för att inte göra det, säger Ekin Bulut.