Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det finns intresse i både allsvenskan och superettan”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Marwan Bazi har varit en av Sylvias nyckelspelare den här säsongen.Foto: Bildbyrån

Han var 18 år, tillhörde ett allsvenskt topplag och klubbar i Europa visade intresse.

Då gick Marwan Bazis korsband av och han fick börja om.

Den här säsongen gör mittfältaren succé med Sylvia och drömmer om nästa steg.

– Det finns intresse i både allsvenskan och superettan, säger 22-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Det var sista träningen för säsongen i november 2016. Juniorlandslagsspelaren Marwan Bazi skadade sig efter ett upphopp och säsongen 2017 var redan förstörd.

– Då hade jag precis kommit hem från EM-kval i Serbien där vi vunnit gruppen. Det var under en period då jag glöd fram med min fotboll i högsta fart. Jag hade flera klubbar ute i Europa efter mig och det är klart att det är jobbigt att skada sig som 18-åring i stället för att bli proffs, det är tufft att gå igenom, säger Bazi i dag.

Hur hanterade du det?

– Jag fick jättemycket hjälp av familjen och sedan var Henrik Castegren (Norrköping) skadad under samma period. Vi hjälpte varandra och det var en trygghet att känna att man gör det tillsammans.

Marwan Bazi tog sig tillbaka men speltiden uteblev 2018 och inför förra säsongen skrev han på för Norrby i superettan.

– 2018 hade jag några matcher på bänken i allsvenskan då IFK fightades om guldet och jag kände att jag var nära spel, samtidigt som jag var med och lyfte Sylvia till division 1. Efter säsongen tänkte jag att jag behövde spela och kände att superettan skulle vara perfekt för mig. Det blev Norrby, och perioden där kan jag sammanfatta med att jag var skadedrabbad, och när jag kom tillbaka efter halva säsongen var det sent att komma in, säger mittfältaren.

Flera toppmatcher närmaste tiden

Han valde att bryta kontraktet och flytta hem till Norrköping och Sylvia i Ettan Södra.

Där är han kvar den här säsongen och Norrköpingslaget har imponerat och ligger tvåa i tabellen inför söndagens toppmöte med trean Brommapojkarna.

Nästa lördag väntar sedan tabellfyran Haninge.

– I slutändan hoppas jag och tror att vi drar det längsta strået för vi spelar finast fotboll och har många unga spelare som vill mycket med sin fotboll. Det är en fight mellan oss, BP och Haninge om andraplatsen tror jag, säger Bazi som avgjorde senaste matchen mot Karlslund i slutminuterna.

Vad säger du om er säsong?

– Vi har väl överraskat många skulle jag säga, jag tror inte många räknat med oss från början. Jag sa redan från början av säsongen att vi kommer vara med där uppe, men det var inte så många som trodde på mig.

Och din egen prestation?

– Det känns jättebra. Över hela säsongen har jag hållit en bra form och visat att jag tillhör toppen av serien, jag gör allt i min makt för att hjälpa laget och de har hjälpt mig att få ut mina kvaliteter på planen.

Den starka säsongen har gjort att drömmarna om en framtid på högsta nivå kommit tillbaka på allvar.

– Klart jag vill så mycket som möjligt med min fotboll. Jag vet att jag har det i mig och vi får se vad som händer inför nästa år, det finns intresse i både allsvenskan och superettan. Men mitt fokus är på toppstriden med Sylvia nu. Det är åtta matcher kvar och jag kommer göra allt för att lyfta klubben till superettan, säger Marwan Bazi.

Toppmatchen mot BP börjar 13.00 på söndagen och sänds på SportExpressen Play.