Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick ett knä i ryggen – ryggkotan sprack

Kolla in de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan!
Lucas Hedlund.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Hedlunder under tiden i BK Häcken.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I fjol fick förre Häckentalangen Lucas Hedlund säsongen till stora delar förstörd av en otäck ryggskada.

Nu levererar han för sitt Utsikten och siktar på att ta sig tillbaka till elitnivå igen.

– Jag vill upp till allsvenskan, så är det, säger 22-åringen.


Omgångens match mellan Ljungskile och Utsikten spelas på fredag. Sändningen börjar 18.50!

Under 2020 blev det endast tolv matcher i Ettan Södra för Lucas Hedlund.

Orsaken var en allvarlig ryggskada.

– Då var jag borta från sommaren fram tills nu i januari. Jag fick ett knä i ryggen och det blev en spricka i ryggkotan och ett diskbråck, säger han.

Hur var det?

– Hemskt, vissa dagar kom man knappt upp ur sängen. I början kunde jag bara promenera och när grabbarna spelade golf promenerade jag med på banan. Sedan kunde jag successivt träna mer och mer. 

Väl tillbaka den här säsongen har han levererat sex mål på nio matcher i klubben han anslöt till från BK Häcken inför säsongen 2019.

– För mig har tiden i Utsikten varit väldigt bra. Fotbollsmässigt är det här egentligen första året jag kunnat spela på hundra procent flera matcher i rad. Tidigare har det varit lite väl mycket skador, men nu känner jag mig helt fräsch, säger han.

Skadeproblemen hade han redan under tiden som ung talang i Häcken där han debuterade i allsvenskan 2018.

– Då hade jag mycket problem med framsidan av låret men det har inte varit några problem sedan dess. Det blev ingen förlängning med Häcken efter 2018 men hur mycket det hade att göra med skadorna kan jag inte svara på. Men det är klart att det är svårt att visa upp sig när man inte kan träna, säger han.

”Vill till allsvenskan igen”

Målsättningen för anfallaren är att ta sig tillbaka till den nivån igen.

– Verkligen, det är det man strävar efter. Man vill upp till allsvenskan igen, så är det. Alla vill utomlands också men först och främst vill jag gå upp till superettan med Utsikten i år. Sedan får man se vad som händer, säger han.

Spelar vi som vi ska och som vi gjort de senaste matcherna ser jag inget problem med att vi ska upp i år, det har varit klubbens mål hela tiden. Det är det vi alla siktar på.

Utsikten är tippat i toppen av Ettan Södra i år men fick en tung start på säsongen.

– Inledningen var så där och vi tappade poäng vi inte borde. Nu har vi tre raka segrar och börjat hitta rätt i spelet. Vi spelar mer för varandra och tar jobbet, då tar man poängen, säger Lucas Hedlund.

Vad säger du om din egen inledning?

– Riktigt bra känns det, jag har kommit in bra i det när det gäller poäng och så. Det är bara att fortsätta så blir det ett bra år och vi har bra spelare i hela truppen så det gör jättemycket. Det är många spelare som spelat högre upp så det gör det gansak enkelt för mig, som förra matchen när jag blev serverad en macka på huvudet av Angelin (Alexander).

På fredagskvällen ställs Utsikten mot Ljungskile i omgångens match.

– Att åka till Ljungskile och spela på bortaplan är alltid tufft, men jag tror att om vi går in med inställningen som vi haft i de senaste matcherna kommer vi ta tre poäng, säger Lucas Hedlund. 

LÄS MER: Värvades från fyran – slåss i toppen av Ettan 


Omgångens match mellan Ljungskile och Utsikten spelas på fredag. Sändningen börjar 18.50!

Christoffer Pihl-Svensson, kommentator.
Foto: Privat / Privat

Kommentatorns tankar

Christoffer Pihl-Svensson kommenterar omgångens match mellan Ljungskile och Utsikten. Här är hans tankar inför matchen:

”En kanonmatch väntar i Bohuslän med två topptippade lag som nu äntligen har hittat formen igen efter en rätt så jobbig inledning för båda lagen. 

Ljungskile är som bekant hemmastarka på gräset och har full pott så här långt även om man kanske inte mött något riktigt kanonlag som man gör nu när Utsikten kommer på besök. Jag var på plats och såg Utsiktens match mot Lindome för fyra omgångar sedan och då befann sig laget inne i en liten minikris med dåliga resultat och en hel del skadeproblem, men efter den matchen så var det ändå en optimistisk Martin Smedberg som intervjuades efter matchen och han var inte så oroad ändå vilket man förstår nu när man sett Utsiktens resultat dom senaste tre omgångarna som blivit till tre raka segrar. Inte minst senaste matchen var en imponerande insats då man med en man mindre låg under i paus med 0-1, men kom ut i andra och körde då fullständigt över Torns IF och vann den matchen med 5-1 vilket givetvis ger favorittippade Utsikten ytterligare en boost som man kan ta tillvara på i denna viktiga toppmatch mot Ljungskile. Gräset ger givetvis Ljungskile en fördel gentemot ett Utsikten som lirar på konstgräs hemma på Ruddalen, men jag håller ändå Bosko Orovic gäng som det bättre laget och jag tror på en trevlig tillställning som innebär en del mål, men även mycket kamp och en hel del gula kort lär delas ut.”