Fastnade i Brasilien under pandemin – gör stor succé

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Paulo Marcelo.
Foto: Michael Rindarp / Utsiktens BK
Foto: Michael Rindarp / Utsiktens BK

Förra hösten gjorde han succé med 12 mål på 16 matcher – sedan vände Paulo Marcelo hem till Brasilien.

I somras återvände han till Utsikten och Göteborg och började ösa in mål på nytt.

Nu är siktet inställt på superettan.

– Jag har en väldigt bra känsla, säger 26-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Efter fjolårets succé i Utsikten åkte Paulo Marcelo hem till Brasilien – och blev kvar.

Anfallaren fick kontraktsförslag från flera olika länder men pandemin stoppade flera potentiella flyttar.

– Corona ställde till det för mig. Jag hade erbjudanden från olika ligor men på grund av reglerna fick jag inte åka till de länderna. Det var lite frustrerande men samtidigt har jag kunnat träna hårt och jobba på min fysik. Och så var det bra för mig att få vara med min familj, jag har inte stannat hemma så länge sedan jag var 13 år och flyttade till São Paulo, säger han.

Anfallaren fortsätter:

– Tiden i Utsikten förra säsongen var bra och vi var ganska nära att gå upp. Sedan åkte jag hem för semester och fick erbjudanden från andra ligor. Corona ställde till det och när Utsikten ringde igen nu kollade jag tabellen och såg en bra möjlighet för oss att gå upp till superettan. Det är mitt mål.

Sagt och gjort – i augusti återvände han till Göteborgsklubben som slåss i toppen av Ettan Södra.

Åtta matcher senare har Paulo Marcelo gjort sex mål och Utsikten ligger trea med en poäng till kval och två till serieledning.

– Första matcherna när jag kom tillbaka var det lite svårt, jag har aldrig gått så lång tid utan att spela med ett lag. Samtidigt har jag jobbat hårt i gymmet och med min teknik och nu är jag i bra form igen. Det har varit lätt att komma in i allt eftersom jag känner de flesta spelarna, tränaren och klubben, säger han.

Gjorde hattrick senast

Mot Österlen senast (seger 5-1) stod brasilianaren för tre mål.

– Jag är glad över målen men viktigast är att vi har chansen att gå upp. Vi är med i fighten och jag har en bra känsla, jag tror vi klarar det.

Målsättningen med återkomsten till svensk fotboll är tydlig. Paulo Marcelo vill uppåt.

– Helt klart, jag kan inte dölja det. Sedan jag flyttade till Sverige har mitt mål varit att spela i allsvenskan och superettan är ett steg upp. Jag vill gå upp med laget så vi kan spela där, säger han.

Anfallarens första sejour i Sverige var 2017 när han representerade Värnamo i superettan och han har även spelat för Gais dit Utsiktens nuvarande tränare Bosko Orovic värvade honom.

– Jag känner att han litar på mig och han pushar mig. Han försöker alltid få ut det bästa av mig och han gör det inte lätt för mig, men han får mig att utvecklas. I Gais fick han lämna några veckor efter att jag kom så jag fick aldrig spela för honom så det var bra att ha honom i Utsikten förra året. I år ringde han igen och för mig är det en extra anledning att vilja betala tillbaka till honom när han gett mig förtroende. Jag vill göra mål för honom också, säger Paulo Marcelo.

På lördag ställs Utsikten mot Assyriska på bortaplan och sändningen från den matchen börjar 15.50.

– Varje match nu är som en final, det kommer bli ett krig, säger Paulo Marcelo.


Toppen i Ettan Södra

1. Oskarshamn, 47

2. Skövde, 46

3. Utsikten, 45

4. Trollhättan, 45