Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får inte flytta ödesmatchen – kan tvingas lämna återbud

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Lunds BK är illa ute i Ettan Södra.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Lunds BK ligger under strecket och riskerar att åka ur Ettan Södra.

Nu väntas klubben lämna återbud till ödesmatchen mot Utsikten då man fått avslag på att flytta matchen. 

– Vi måste först ha en diskussion inom klubben, men vi kommer inte att kunna spela, säger ordförande Håkan Kerrén till Sydsvenskan.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Med två matcher kvar att spela av Ettan Södra har Lund två poäng upp till Eskilsminne på kvalplats och ytterligare en till Tvååker som ligger ovanför strecket.

Ett tufft läge – som i helgen kan bli ännu mer utsatt.

Sydsvenskan rapporterar nämligen att Lund kan komma att lämna walk over till helgens match mot Utsikten.

Anledningen är att man misstänker att stora delar av spelartruppen drabbats av corona men fått avslag från förbundet att flytta matchen, då det inte lämnats in tillräckligt många läkarintyg på smittade spelare.

Föreningens ordförande Håkan Kerrén menar att det inte heller går att fylla på truppen med spelare från de egna juniorlagen.

– Med de restriktioner vi har i Region Skåne så förbjuds all användning av idrottare som är äldre än 15 år och inte elitspelare, så det är ju helt omöjligt för oss. Det är god dag yxskaft, ursäkta, men jag är rätt så irriterad, säger han till Sydsvenskan.

”Ska ta vårt ansvar”

Kerrén, som till vardags jobbar som chef för akuten i Helsingborg, berättar att föreningen väntar in provsvar från ett antal spelare i laget.

– Jag jobbar med den här sjukdomen till hundra procent i mitt yrkesliv just nu och ser hur snabbt den sprids och hur människor påverkas, säger han.

Under fredagen ska Lunds BK ha ett möte och ta ett beslut om hur man hanterar matchen.

– Vi måste ha en diskussion inom klubben, men vi kommer inte att kunna spela. Rent sportsligt ska man inte lämna wo, men ur ett hälsoperspektiv ska vi göra det. Vi ska ta vårt ansvar för det som sker i samhället, säger Håkan Kerrén.