Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ettanklubben sålde till AIK: ”Finns en framtida uppsida”

Lucas Forsberg såldes till AIK.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Mikael Thorstensson.
Foto: Privat

Sollentuna överraskade många och slutade trea i Ettan Norra säsongen 2020.

Inför 2021 har fyra spelare lämnat laget för superettan eller allsvenskan.

Senast i raden är försäljningen av ytterbacken Lucas Forsberg till AIK.

– Om det skulle bli ytterligare framgångar finns det en uppsida där för föreningen, säger Sollentunas klubbchef Mikael Thorstensson om avtalet med AIK.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Daniel Söderberg har värvats till Vasalund i superettan och Gustaf Lagerbielke tog steget till Västerås i samma serie.

Taha Abdi Ali fick ett kontrakt med allsvenska Örebro – och tidigare i veckan kom beskedet att AIK köper loss ytterbacken Lucas Forsberg, född 2003.

Sollentuna har levererat ett flertal spelare till elitfotbollen under årets silly season.

Och försäljningen av Forsberg sticker naturligtvis ut.

– Först och främst är det väldigt roligt för Lucas. Sedan är det väldigt kul med en så tydlig transfer till ett topplag i allsvenskan, att de värvar från Ettan. Vi vet om att det finns duktiga spelare i Ettan men det här visar det tydligt när den typen av transfers görs, säger Mikael Thorstensson.

Sollentunas klubbchef har själv ett förflutet som spelar i just AIK och nu har en spelare fostrad i Sollentuna tagit klivet dit.

– Lucas har gått hela vägen genom vår ungdomsverksamhet, det finns en stolthet hos många i föreningen kring det, säger Thorstensson.

Har bytt tränare

– Som klubb är det inga summor som här och nu gör en enorm skillnad, men vi har lyckats med en försäljning och lyckats styra den processen och få det vi vill ha. Vi är nöjda med affären. Sedan är det så klart också så att vi få vara med på en framtida resa med Lucas. Om det skulle bli ytterligare framgångar finns det en uppsida där för föreningen, säger klubbchefen som bekräftar att det finns en vidareförsäljning med i avtalet.

Utöver spelarna som tagit kliv uppåt i karriären har Sollentuna även en ny tränarstab då Christer Mattiasson och Rebaz Hassan lämnat och Douglas Jakobsen kommit in som ny huvudansvarig.

– Vi har 19 kontrakterade spelare och känner oss väldigt nöjda med truppen, men det behöver inte betyda att det är stängt. Och som sportchef är jag fantastiskt nöjd med tränarstaben. Det är otroligt kompetenta personer vi fått in och ett jäkla driv. Egentligen från dag ett sedan Douglas kom in har det känts riktigt bra, säger Mikael Thorstensson.


LÄS MER: Hetaste övergångarna – här är fynden från Ettan