Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En god förhoppning om att genomföra matchen”

Lunds BK hoppas på spel i lördagens sista omgång.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Lunds BK lämnade återbud till seriematchen mot Utsikten på grund av flera coronafall i truppen.

Inför sista omgången ligger de på nedflyttningsplats – men har chansen att nå kval.

– Hoppet är det absolut sista som överger en, säger klubbchefen Bosse Cronqvist.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

De försökte få matchen flyttad, men fick avslag. Därför valde Lunds BK att lämna walk over i seriematchen mot Utsikten, förlorade därmed och ligger under strecket i Ettan Södra inför sista omgången som spelas i helgen.

– Vi hade fem spelare med konstaterad corona på matchdagen och ett gäng som fortfarande inte hade fått svar, säger Bosse Cronqvist.

Föreningens ordförande Håkan Kerrén har riktat kritik mot beslutet tidigare och Cronqvist konstaterar att det finns flera delar som gör situationen komplex.

Bland annat kom förslag på att klubben skulle fylla på truppen med egna juniorspelare.

– Men de spelarna är inte kontrakterade för seniorfotboll och har inte fått träna på fem veckor på grund av de rådande restriktionerna, dessutom får de inte lämna Skåne, säger klubbchefen och fortsätter:

– Och är man 18 år måste man dessutom ha ett spelaravtal, vilket hade inneburit att vi måste garantera dem 10 000 i lön. Sedan ska man dessutom hinna med hela den här processen också, vilket man inte gör på fem minuter. Det blev en väldigt märklig situation och det är många saker man kanske inte tänker på om man är utanför det här systemet. Vi hade önskat att få flytta matchen men fick avslag, då får vi rätta oss efter det.

Cupmatchen flyttas

I dagarna kom även beslutet att cupmatchen mot Malmö FF som skulle spelas på onsdagen flyttas framåt i tiden.

Däremot hoppas Lund kunna spela lördagens sista seriematch.

– Vi har fått några spelare till friska som kanske kan ta sig tillbaka in i träning i morgon. Det innebär att vi har god förhoppning om att vi ska kunna genomföra matchen i helgen. Så ser det ut just nu, men jag vet inte, säger Bosse Cronqvist.

Klart är däremot att Lunds BK måste vinna på lördag för att inte åka ur Ettan Södra.

– Man är ganska luttrad när man levt hela sitt liv i det här, och hoppet är det sista som lämnar en. Vi måste tro på att vi ska göra vårt eget jobb och så får vi hoppas att Torn, som trots allt är en kollega i kommunen, gör sitt mot Eskilsminne, säger Bosse Cronqvist.


Sista omgången av Ettan Södra spelas 14.00 på lördag och alla matcher sänds på SportExpressen Play.