Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén – värvas till allsvenska klubben

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Simon Karlsson Adjei.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Simon Karlsson Adjei har öst in mål för Assyriska IK i Ettan Södra – nu går han vidare i karriären.

Varberg har gjort klart med anfallaren från nästa säsong.

– En barndomsdröm, säger han till föreningens hemsida.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Häromdagen gick Varberg ut med att man värvat 20-åriga mittfältaren Albin Mörfelt från division 1 och IK Frej, och sedan tidigare har klubben plockat in Gustav Nordh från Team TG i samma serie.

På onsdagen presenterade den allsvenska föreningen nästa värvning från Ettan då anfallaren Simon Karlsson Adjei skrivit på för tre säsonger.

Forwarden, född 1993, har gjort hela 25 mål på 27 matcher i Ettan Södra så långt den här säsongen.

– Det är en fantastisk känsla. Det har ändå varit en barndomsdröm hela livet, nu är jag 27 år och det är Varbergs BoIS som ger mig chansen i allsvenskan. Det känns helt fantastiskt, säger han till föreningens hemsida. 

Har spelat i Kanada

Karlsson Adjei har tidigare i karriären bland annat varit på utlandsäventyr i Kanada, något som han berättade om för SportExpressen tidigare i år.

– Efter en del dialog med tränare ”Jocke” Persson och min agent kände jag att detta vore rätt steg och ett bra lag för min karriär. Jag kommer få chansen att förtjäna den speltid som jag behöver, säger han.

Varbergs manager Joakim Persson om värvningen:

– Simon är en anfallare med många verktyg. Han är snabb för sin storlek, stark felvänd och besitter både fint huvudspel, bra avslut samt god spelförståelse. Nu behöver han bara tid för att komma upp i tempo.

Assyriskas nästa match i Ettan spelas mot Landskrona på lördag och sänds på SportExpressen Play.