Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stora frisparkssuccén – här är oväntade klubbvalet

Han stod för det ena drömmålet efter det andra under säsongen i Ettan Norra.

Nu har mittfältaren Hampus Söderström skrivit på för en ny klubb.

Vitryska FC Rukh Brest blir nästa klubbadress.

– Jag är svintaggad, jag tror det här blir perfekt för mig, säger mittfältaren. 


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Söderströms frisparkar blev omtalade den gångna säsongen. Frejs mittfältare stod för flera drömmål under säsongen och berättade hur han inspirerats av träningarna med Zlatan Ibrahimovic i Hammarby under våren.

Hans måls spreds på sociala medier under året.

– Mycket började med tråden på Twitter som Teo (Theodor Johansson, lagkamrat) gjorde. Jag har egentligen aldrig trott att sociala medier kan hjälpa till så men det är ju verkligen så att om något blir stort på sociala medier vet folk helt plötsligt vem man är. Jag tror verkligen det hjälpt mig, sa han till SportExpressen tidigare under säsongen.

Klar för ny klubb

Söderström bjöds in till engelska Brentford på ett provspel som fick skjutas upp på grund av corona och det ryktades om en återkomst till Hammarby.

Nu har han i stället gjort klart med ett mer oväntat klubbval.

Det är vitryska FC Rukh Brest som på sin hemsida meddelar att Söderström skrivit på för 2 år.

– Vi satte oss ned efter säsongen och tittade igenom allt vi hade, då kände jag själv att det här stack ut lite. Ingen svensk hade varit där tidigare och jag fick en väldigt bra känsla från klubben att de ville ha mig och trodde på mig, säger Söderström till SportExpressen.

Hampus Söderström utsågs efter säsongen i Ettan Norra till en av de största talangerna i serien och togs ut i det talanglag som presenterades i en tv-sändning på SportExpressen Play.

– Säsongen har varit jätterolig. Det var första året jag spelade seniorspel och jag känner verkligen att det passade mig, säger han.

Mittfältaren berättar att han hade en dialog med Hammarby om en återkomst dit men att valet föll på ett äventyr utomlands.

– Jag tog beslutet att jag tror den här vägen är bäst för min utveckling. Jag tror det kommer vara väldigt utvecklande för mig både som fotbollsspelare och person, säger han.