Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter galna prestationen – talangen kan säljas inom kort

Mai Traore i en cupmatch mot Hammarby 2018.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Förra säsongen stod han för två mål – på hela säsongen.

Mot Nyköping senast levererade Mai Traore tre mål och två assist för Vasalund.

Nu tror klubbens sportchef att han är redo för större uppdrag inom kort.

– Han kan spela i både Allsvenskan och utlandet, och jag är säker på att han inte är kvar hos oss längre än säsongen ut, säger Chengis Rehman. 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

 

Se Traores uppvisning mot Nyköping.

 

Vasalund krossade Nyköping med hela 7-1 i söndagens möte i Ettan Norra.

Notoriske målskytten Ekin Bulut gjorde två mål för hemmalaget – men den som främst stack ut var 20-årige Mai Traore.

Anfallaren från Guinea kom till klubben 2017. 2018 stod han för elva mål på 24 matcher i division 2 men under fjolåret blev det endast två mål i Ettan.

Mot Nyköping i söndags gjorde han tre mål, två assist och dominerade.

– Det har varit en väldigt bra start på säsongen för mig och laget. Vi har jobbat hårt för att förbereda oss och jag tror inte det kommer stanna här, säger anfallaren som ber om att få svara på frågorna via sms för att översättningen ska bli rätt.

Frågan nu är hur länge Mai Traore blir kvar i Vasalund. Klubbens sportchef Chengis Rehman är övertygad om att han inom kort tar nästa steg i karriären och blir en av Vasalunds nya försäljningar till elitfotbollen.

– Det har funnits lite intresse i Superettan och så där, men inget riktigt konkret. Vi vet att han håller mycket högre upp och att det kommer att ringa om honom snart, säger Rehman om anfallaren som totalt gjort fyra mål på de tre första omgångarna där Vasalund har full pott.

Är han redo för att gå direkt från Ettan till Allsvenskan tror du?

– Ja. Han kan spela både i Allsvenskan och utlandet. Jag vet att han inte är kvar hos oss längre än säsongen ut i alla fall, det är jag säker på. Han kommer gå vidare, men han har ett längre kontrakt med oss.

Traore jublar efter målet mot Hammarby 2018.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Blev målskytt mot Hammarby

Mai Traore kom till Vasalund och Sverige efter akademispel i Afrika och fick rubriker redan vintern 2018 då han blev målskytt mot Hammarby i Svenska cupen.

– Prestationen han gör i söndags är högsta klass, alldeles för bra för division 1. Men den potentialen har han visat hela tiden, även om den inte kom fram på samma sätt i fjol. I år har vi skapat en annan roll åt honom som är mer offensiv där han får samarbeta mycket med Ekin (Bulut). Det tror jag kommer vara nyckeln till att vi som lag kommer göra många mål, säger Vasalundstränaren Dalibor Savic.

– Mai kommer explodera i år, det är jag helt övertygad om. Han är extremt noggrann och jag är jätteglad över hans utveckling.

20-åringen själv gläds över starten på säsongen, men verkar inte ha någon stress att lämna Vasalund.

– Sedan jag kom hit har jag lärt mig mycket och just nu tror jag det passar mig bra att vara här. Jag vill hjälpa klubben upp i Superettan, det är min målsättning med Vasalund, säger anfallaren.

Vasalunds nästa match i Ettan Norra är borta mot Karlstad på lördag. Den matchen går att se på SportExpressen Play med start 16.00.

Vasalundstränaren Dalibor Savic om Mai Traore

”Han är väldigt rörlig och klarar både att spela target och gå i djupled. Han kan spela på en touch med sin speluppfattning och skarvar bollar vidare med både fötter och huvud. Han har ett fint tillslag vilket gör att han kan göra mål och en snabbhet som gör honom farlig i djupled. Han kan absolut spela i Allsvenskan, det är inget snack om saken.”