Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter försäljningarna – här är BP:s nybygge

BP föll i kvalet till superettan. Nu satsar laget på att ta steget upp 2021.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Det händer en hel del i BP inför kommande säsong i Ettan Norra.

Klubben har bytt huvudtränare, flera spelare har sålts till elitfotbollen och ett antal nyförvärv har kommit in.

Senaste värvningen: Monir Jelassi från Sollentuna.

– Försäljningarna innebär att vi kan fortsätta satsa inför 2021, säger sportchefen Peter Kisfaludy.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

BP siktade på att ta sig tillbaka till superettan den gångna säsongen men föll i kvalet mot Trelleborg.

Kort efter säsongen lämnade huvudtränaren Shaun Constable och in kom Christer Mattiasson.

På spelarsidan har BP sålt Oskar Fallenius till Bröndby och Axel Wallenborg till Djurgården och ett flertal andra spelare har lämnat.

– Det vi lever på är att sälja, det är vårt sätt att överleva och det är fantastiskt att vi har en sådan akademi som producerar spelare, säger sportchefen Peter Kisfaludy om försäljningarna av Wallenborg och Fallenius.

– Det är bara att gratulera Oskar och Axel. Det är allas målsättning när man når BP:s A-lag, att spela ett, två eller tre år och sedan kunna ta sig vidare. Det är kul att visa det för alla våra spelare, vi vet hur man utvecklas och de vet om att de får chansen hos oss.

Han vill inte kommentera några summor men konstaterar att försäljningarna varit avgörande för A-laget.

– Det innebär att vi kan fortsätta satsa inför 2021. Vissa undrar varför vi säljer men ska vi överleva och göra en satsning på att gå upp måste i göra det. Vi har hela tiden vetat om det här. Det är klart att vi velat ha kvar Axel och Oskar men det går inte, säger Peter Kisfaludy.

Presenterade nyförvärv

Nu bygger BP nytt och in har Martin Falkeborn, Oscar Krusnell, Marijan Cosic, Robin Frej, Samuel Leach Holm och Carl Elfgren Nyström kommit – samtidigt som man flyttat upp flera spännande talanger från de egna leden.

Och så sent som på måndagen presenterades senaste nyförvärvet i form av Monir Jelassi från Sollentuna.

– Det är jättebra spelare som kommit in och vi har ju blivit av med många spelare också, så vi måste komplettera vår trupp. Det jobbiga blir att vi inte är samspelta från start utan det är något som tränarna kommer få jobba med. Vi får bygga om nu, men det är bara att titta på sikt och börja bygga, säger Kisfaludy.

Han fortsätter:

– Christer (Mattiasson) har kommit in jättebra med väldigt mycket energi och en bra kravställning. 2021 kommer bli lika tufft som 2020 om inte tuffare. Vi ska vara ödmjuka inför uppgiften där vi slåss mot två lag från superettan i Umeå och Dalkurd. Vi var lite för ojämna 2020 och ska försöka bli lite jämnare kommande säsong.