Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter beskedet: Nu kan serierna på SportExpressen Play starta

Hammarby och AIK kommer att ställas mot varandra när Elitettan drar ig ång.Foto: Bildbyrån
Gefle hoppas på spel i Ettan 14 juni.Foto: Bidlbyrån

På fredagen kom beskedet att utomhusidrotter får utövas med start 14:e juni.

Det innebär att fotbollsligorna Ettan och Elitettan, vars samtliga matcher ska direktsändas på SportExpressen, hoppas kunna dra igång inom kort.

– Vi är optimistiska, säger Johan Englund, ordförande för Ettanfotboll.

 

Inom kort kommer SportExpressen Play att släppas där du kan se alla matcher från Ettan och Elitettan! Håll utkik!

Flera fotbollsligor ute i Europa har fått klartecken att köra i gång sedan tidigare – nu kan även den svenska elitfotbollen påbörja sina säsonger så länge rådande restriktioner följs.

Det innebär att Elitettan, som kommer att sändas på SportExpressen den här säsongen, räknar med att inleda sin tävlingssäsong inom kort.

– Nu kör vi igång hela apparaten för att komma igång till 14:e juni. Vi håller på att färdigställa spelschemat med klubbarna. Det kommer vara ett spelordningsmöte nästa vecka och sedan är det klart, säger Tomas Hoszek som är generalsekreterare för Elitfotboll Dam.

Under presskonferensen berättade FHM:s generaldirektör Johan Carlson att professionella elitidrottare tillåts att resa inom landet för att genomföra matcher och tävlingar då det anses vara nödvändiga resor.

Tomas Hoszek räknar med att Elitettan ingår där.

– Ja, Elitettan är ju en del av den högsta elitverksamheten, säger han.

Osäkerhet kring beskedet

Även herrserierna Ettan Norra och Södra hoppas kunna starta upp i mitten av juni, men en viss osäkerhet råder.

– Vi är optimistiska. Vi kan inte räkna det här som ett hundraprocentigt klartecken och startbesked för Ettan, men vi läser av tillräckligt många positiva signaler i olika kanaler för att fortsätta planera för en seriestart 14 juni, säger Johan Englund, ordförande i Ettanfotboll.

Osäkerheten grundar sig i huruvida Ettan räknas som en professionell liga och om resorna därmed tillåts.

– Nyckelformuleringen är om man tillåter resande eller inte, det säger man att man gör för elitidrottare. Jag menar, och känner stöd av fotbollen, att Ettan är elitfotboll som man har som deltidsyrke. Vi behöver tillsammans med förbundet får klarhet i det utan att utmana beskedet som naturligtvis i grunden är bra för svensk fotboll, säger Johan Englund.

Ett slutgiltigt besked väntas komma under nästa vecka.