Drömelvan i Ettan Södra – spelarna som varit bäst

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Yoann Fellrath har öst in mål.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

En tredjedel av Ettan Södra är spelad och spelarna som har presterat bäst ska utses.

SportExpressen har tagit hjälp av Ettanexperten Pontus Andersson som tagit ut en startelva med spelarna från serien som imponerat mest under de första tio omgångarna.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!


Missa inte omgångens match mellan Ljungskile och Utsikten! Sändningen från den matchen börjar 18.50 på fredagskvällen. 

Pontus Andersson har bevakat Ettan på nära håll under ett antal säsonger. Här är hans ”drömelva” från de tio första omgångarna i Ettan Södra. Laget ställer upp enligt 4-3-1-2.


Målvakt

Simon Forslund, FC Trollhättan

Kommentar: ”Likt laget Trollhättan har han varit bra, och en bidragande orsak till att de presterat så bra under inledningen. Fyra nollor så långt och han har även ett bra försvar framför sig.

Tvååker har släppt in minst mål hittills (fem) och Anton Andersson har hållit nollan sex gånger. Han är den som närmast utmanar Forslund om en plats i laget.”

Simon Forslund.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Försvarare

Isac Skoog, Qviding FIF 

Viktor Nilsson, Tvååkers IF

Anton Agebjörn, Oskarshamns AIK

Edvin Dahlqvist, Qviding FIF

Kommentar: ”Isac Skoog och Edvin Dahlqvist har varit otroligt viktiga för Qviding och de har tagit ett steg i sin utveckling. Båda har bidragit både offensivt och defensivt och varit nyckelspelare. 

Victor Nilsson har varit bra länge i Tvååker, men i år har han varit riktigt bra tillsammans med Johan Andersson. Framför allt i duell- och höjdspelet har de imponerat. Släpper knappt till några målchanser.

Anton Agebjörn har fortsatt leverera långa inkast, gjort ett mål och varit riktigt stabil i Oskarshamn. En viktig kugge som styr och ställer.

En som var nära en plats i laget är Allan Mohideen i Utsikten som har imponerat på slutet när det laget börjat växla upp. Bidrar både offensivt och defensivt med sitt kantspel.”


Mittfältare

Filip Jägerbrink, Oskarshamns AIK

Nils Berner, Vänersborgs IF

Muhammad Abdallah Hussain, Ljungskile SK


Anton Henriksson, Ljungskile SK

Filip Jägerbrink.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kommentar: ”De här spelarna har på olika sätt bidragit till att deras lag gått bra. 

Filip Jägerbrink är som ett fint vin, han blir bara bättre och bättre med åren. I år sex mål och målmässigt bäst i Oskarshamn. 

Nils Berner är kanske inte den som syns mest offensivt men tar ett stort defensivt ansvar i Vänersborg som är en pigg nykomling, tillsammans med lagkamraten Abdiaziz Hussein som också aspirerade på en plats i det här laget.

Muhammad Abdallah Hussain i Ljungskile var en värvning som supportrarna låg bakom med ekonomiska bidrag och det har fallit väldigt väl ut. Han är otroligt viktig i deras duellspel, täcker stora ytor och bidrar mycket i spelet. En trygghet i Ljungskile.

Ahmad Aljafari i Lindome plockades in i från division 2 inför säsongen, men det märks inte att han kom från en lägre division. Han utmärker sig främst i passningsspelet.

Anton Henriksson gjorde flytten från Trollhättan till Ljungskile inför säsongen och blev lagkapten. Bidrar offensivt, hjälper till defensivt och Erik Lund använder honom på helt rätt sätt. Han har varit riktigt bra. Daniel Tidstrand i Qviding har snarlika kvaliteter och var nära att komma med i laget.”

LÄS MER: Blåvittprofilernas samarbete – två guldkorn till Ljungskile 


Anfallare

Yoann Fellrath, FC Trollhättan

Engjell Ramadani, Vänersborgs IF

Se Yoann Fellraths hattrick mot Torn i spelaren ovan.

Kommentar: ”Den mest självklara spelaren att ta ut är Yoann Fellrath, egentligen behövs ingen motivering. Han har gjort tolv mål på tio matcher och är den spelare som varit bäst i Ettan Södra. Frågan är bara hur länge de får behålla honom, för alla lag behöver ju en målskytt.

Bredvid honom får Engjell Ramadani en plats, det är en spelare som är på väg mot sitt genombrott. Han har bidragit med sex mål framåt men främst så bidrar han i det spelmässiga. Han sliter, har bra teknik och är en spelare som många klubbar högre upp lär kolla på framöver.

Andra anfallare som gjort det bra är Viktor Granath, Christan Moses och Lucas Hedlund.”

LÄS MER: ”Är galet – har alltid gått utanför boxen”

  

Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!