Drömelvan i Ettan Norra – spelarna som varit bäst

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Omar Faraj, BP.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

En tredjedel av Ettan Norra är spelad och spelarna som har presterat bäst ska utses.

SportExpressen har tagit hjälp av Ettanexperten Pontus Andersson som tagit ut en startelva med spelarna från serien som imponerat mest under de första tio omgångarna.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Pontus Andersson har bevakat Ettan på nära håll under ett antal säsonger. Här är hans ”drömelva” från de tio första omgångarna i Ettan Norra. Laget ställer upp enligt 4-4-2.


Målvakt

Jonas Olsson, IF Brommapojkarna

Kommentar: ”Jonas Olsson har ett jättebra försvar framför sig men de matcher BP inte kommit upp i full nivå och släppt till målchanser har han varit väldigt stabil. Har tagit chansen efter att ha suttit på bänken bakom Alexander Lundin förra säsongen. Sex nollor så långt och endast släppt in fem mål.

Jakob Kindberg i Örebro Syrianska, ett piggt lag som överraskat, är en annan målvakt som gjort bra ifrån sig. Har satts på prov och gjort det riktigt bra.”


Försvarare

Martin Springfeldt, Sandvikens IF

Ali Suljic, IF Brommapojkarna

Dillan Ismail, Dalkurd

Oscar Krusnell, IF Brommapojkarna

Ali Suljic har varit en av Ettans bästa spelare – precis som förra säsongen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Kommentar: ”Här kunde man valt att spela med hela Sandvikens trebackslinje i form av Gustav Thörn, Olof Mård och Niclas Håkansson – men det var nästan omöjligt att välja en av dem så den här gången hamnar de utanför även om de kanske borde varit med. 

Deras lagkamrat Martin Springfeldt tog steget från Karlslund till Sandviken och har varit riktigt bra, han har gått fram som ett ånglok på kanten.

BP:s Ali Suljic, årets försvarare i fjol, fortsätter på den inslagna vägen. Är bästa mittbacken i Ettan och har visat det i år igen. Har kvaliteterna för att spela betydligt högre upp.

Oscar Krusnell var duktig i Frej under fjolåret men nu börjar han nå potentialen som man snackat om. Börjar få sitt genombrott och har levererat fem assist. Har ett jättebra samarbete med Marijan Cosic och BP:s vänsterkant är livsfarlig.

Skulle kunna pricka en fluga från hundra meter med sin vänsterfot.

När att komma med av de försvarsspelare som hamnade precis utanför är Rassa Rahmani i Dalkurd. Han kommer spela i en högre serie efter den här säsongen, han har de kvaliteterna. Skulle kunna pricka en fluga från hundra meter med sin vänsterfot, den är vassast i Ettan.

Andra namn som gjort det bra är till exempel Kevin Persson (Gefle IF) och Laurie Bell (Örebro Syrianska).”


Mittfältare

Ahmed Bonnah, Sandvikens IF

Emmanuel Yeboah, Umeå FC

Marijan Cosic, IF Brommapojkarna

Ahmed Bonnah har fortsatt bygga vidare på den starka säsongen med Haninge i fjol.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Kommentar: ”Ahmed Bonnah var bra i Haninge förra säsongen men har växlat upp ytterligare och passar jättebra in i Sandvikens spelidé där han varit riktigt bra tillsammans med John Junior på andra kanten. 

Centralt på mitten var det tuffaste valet men Emmanuel Yeboah har varit riktigt duktig. Har växt ut som en ledare på planen sett till hur han agerar. Stenhård i duellerna, löper mycket och visar stort hjärta.

BP:s Marijan Cosic fortsätter på den inslagna vägen från fjolårets succé i Haninge och har levererat direkt och hittat sin roll på kanten. Bidrar med poäng på löpande band och har gjort åtta mål och fem assist så långt.

Det är många mittfältare i Ettan Norra som gjort bra ifrån sig och kunde varit med i den här elvan. Till exempel finns spelare som Gustav Sandberg Magnusson (BP) som varit ännu bättre än vanligt i en offensivare roll, Haron Zubair (Dalkurd), Cihan Sener (Hudiksvall), John Junior och Isak Bråholm (Sandviken) samt Oskars Alvers (Karlstad) har också gjort riktigt bra ifrån sig.”

LÄS MER: ”Jag tycker deras beslut var helt fel” 


Anfallare

Rodin Deprem, Örebro Syrianska IF)

Naeem Mohammed, Sandvikens IF

Omar Faraj, IF Brommapojkarna

Kommentar: ”Omar Faraj kände man redan på försäsongen att han skulle vara bra men nu har han växt ut till ett offensivt monster för BP. Frågan är om han blir kvar hela säsongen. Han har varit hur bra som helst och bidrar inte bara med mål utan i spelet och har en otrolig arbetsmoral.

Naeem Mohammed gör sin tredje säsong i Sandviken och passar jättebra i deras spelidé. Ett djupledshot och har bra teknik. Påminner lite om Mai Traore i Vasalund som gjorde succé i fjol.

Mycket i Örebro Syrianskas offensiv handlar om Rodin Deprem som gjort sex av lagets tolv mål. En av deras nyckelspelare under de första tio omgångarna.

En spelare som var nära att komma med i elvan är Assyriskas talangfulla anfallare Antonio Yakoub som stått för sex mål hos nykomlingen. En spelare som har potentialen att spela i en högre serie. Hans avslutsegenskaper är spännande och han har stor potential.”

LÄS MER: ”Jag borde explodera – känner att det är mitt år” 

LÄS MER: ”Märker direkt – blir exalterad”


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!