Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det var miljoner som försvann då”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Oliver Bergman har flest nollor i Ettan så långt.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Han har hållit flest nollor av samtliga målvakter i serien.

Här berättar Ljungskiles Oliver Bergman om framgången i år – och den uteblivna miljonvinsten på travet.

– När det gick till reklam trodde jag att jag vunnit, det har etsat sig fast, säger 29-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Med sex hållna nollor är Oliver Bergman, Ljungskile, bäst i Ettan Södra.

Som lag är Ljungskile med i toppen två poäng bakom serieledande Gais.

– Att vi är med i toppen och tagit de poäng vi tagit är vi nöjda med så klart. Och personligen har det gått bra. Men jag blickar inte bakåt så mycket utan tänker på nästa match. Det gäller att ta tre poäng, njuta, och sedan gå vidare till nästa, säger Oliver Bergman.

Vad ligger bakom er starka start?

– En del tror jag är att vi kan vinna på fler olika sätt än förra året, vi har blivit mer flexibla och vi kan anpassa oss. Vi kan både försvara och anfalla oss till segrar och det ger en trygghet.

För egen del har Bergman byggt vidare på den starka fjolårssäsongen. Totalt har Ljungskile släppt in nio mål på elva matcher.

– Klart man är nöjd med de bitarna. Samspelet med framför allt backlinjen är a och o, där känner vi oss starka. Vi kan stå lågt i perioder när det behövs men vågar också gå framåt för de offensiva spelarna lita på att de som är längre bak kan göra jobbet.

Oliver Bergman fortsätter:

– Personligen hade jag ett bra år bakom mig förra året och kände att jag tog stora steg och fick visa att jag är en målvakt som tillhör toppen av serien. Nu känner jag att jag kunnat fortsätta på den vägen i år. Sedan gäller det att inte bli bekväm utan fortsätta jobba.

Ljungskilemålvakten skrev på för två säsongen när han kom till klubben i fjol och har därmed ett utgående avtal.

– Just nu ligger vi trea i tabellen och jag ska göra allt jag kan för göra så bra prestationer som möjligt i Ljungskiletröjan. Det är bara fokus på det nu, säger han.

Jag siktar på att kunna ta mig till allsvenskan och prestera på den nivån. Jag har känt på hur det fungerar högre upp och tycker det är en rimlig målsättning.

Över tid är siktet däremot inställt på spel i högre divisioner för Bergman som har en historik i Brage och en tid som ungdomsspelare i Kalmar FF bakom sig.

– Fortsätter man prestera bra så kommer chansen. Det är många spelare i division 1 som absolut skulle kunna prestera högre upp, det handlar mycket om miljön och att någon tror på dig, säger han.

”Miljoner som försvann”

Utanför fotbollen lägger Oliver Bergman mycket av sin tid på travsporten.

– Travintresset är stort och jag jobbar med travet ungefär på halvtid som travanalytiker. Jag analyserar travlopp och skriver om hur jag ser på olika omgångar, säger han.

Vad är största vinsten?

– Jag sysslar mest med andelar men i år har det gått bra, det blev någon vinst i början av året och sedan har det rullat på. Jag kan inte siffrorna exakt men tror det är runt 300 000 inspelat. Annars är det mest uteblivna vinster som grämer en.

Det finns en stor sådan ”förlust” som sticker ut.

– Nu är det nog fyra år sedan men den sitter fortfarande kvar. Det var en tung förlust på målfoto där det kunde blivit miljonbelopp, det var en tung smäll som etsat sig fast i huvudet. Då var jag helt säker på att jag vunnit när sändningen gick till reklam, sedan insåg jag efter reklamen att det blev torsk, säger Oliver Bergman och fortsätter:

– Det var miljoner som försvann och det är ett målfoto som jag fortfarande skulle vilja att de visade upp för mig på riktigt, det kändes hårt.

På fotbollsplanen går det i alla fall riktigt bra just nu och närmast för Ljungskiles del väntar tabellfemman Ängelholm på hemmaplan.

– Eftersom jag är en riktig sportnörd ser jag många matcher och Ängelholm har gjort det bra. De har ett ungt lag blandat med några rutinerade spelare, säger Oliver Bergman.


Sändningen från Ljungskile-Ängelholm börjar 15.50 på lördag! 


Mellan den 11-20 juni är det dags för ”Ettanveckan” och fullmatat med matcher. Från och med i morgon och fram till och med 20:e juni sänds därför samtliga matcher i Ettan kostnadsfritt på SportExpressen Play.


LÄS MER: Här är alla matcher under Ettanveckan