Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det blir inget – för tillfället”

Årets mål i Ettan 2021.
Filip Jägerbrink har tackat nej till en fortsättning med Oskarshamn.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Han utsågs till årets mittfältare i Ettan förra säsongen – i år ser han inte ut att komma till spel.

Filip Jägerbrinks besked är tydligt men samtidigt inte ristat i sten.

– Här och nu funkar det inte att satsa fullt ut, men jag har inte lagt skorna på hyllan, säger 33-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Mittfältaren Filip Jägerbrink har varit en nyckelspelare för Oskarshamns AIK i många säsonger. Så även i fjol när laget slogs i toppen och Jägerbrink blev utsedd till årets mittfältare i hela Ettan.

2022 ser han dock inte ut att komma till spel.

– För en vecka sedan hade vi en sittning och här och nu funkar det inte riktigt att satsa fullt ut för min del. AIK har varit väldigt lösningsorienterade och hittat förslag där man kanske inte berörs av att träna all den mängd som krävs för att spela i division 1 och samtidigt jobba heltid. Men jag känner inte att det är rättvist mot någon, jag vill inte att Oskarshamns AIK ska vara en sådan klubb, säger mittfältaren.

– Det är skittråkigt, för jag är fortfarande sugen att spela fotboll. Men här och nu möjliggörs inte den satsningen som krävs så jag har tagit beslutet att det inte blir något för tillfället.

33-åringen öppnar däremot för att situationen kan förändras.

– När serien drar i gång och det gått några månader kanske det ser annorlunda ut, det låter jag vara osagt. 

Är det aktuellt att spela på en lägre nivå?

– Lokala lag har ringt och stämt av men jag har sagt att den här säsongen spelar jag i AIK eller inte alls. Sedan får man se till nästa säsong, men 2022 är det Oskarshamns AIK eller ingenting.

”Vill ha min hjälp”

Filip Jägerbrink har haft en dialog med klubben om att kliva in i en ledarroll om karriären avslutas.

– De vill ha min hjälp på ett eller annat sätt men att kliva in i en ledarstab som situationen är nu kräver lika mycket tid och energi. Men i framtiden kanske det kan vara en del av en lösning.

Mittfältaren kommer oavsett följa sin klubb i Ettan Södra när säsongen drar i gång.

– Det är inga hard feelings och jag har varit nere och tittat på någon träning och pratat med klubben. Utifrån vad jag sett är jag imponerad över att de kommer ha så slagkraftigt lag med tanke på att stora delar av laget som startade förra året är borta. De har ett starkt lag som jag upplever kommer kunna vara med i toppen, säger han.