Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är målet i slutändan”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Wille Jakobsson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Han värvades till IFK Norrköping inför förra säsongen men har ännu inte debuterat i allsvenskan.

Istället imponerar Wille Jakobsson i division 1-klubben Sylvia.

Samtidigt är siktet inställt på att slå sig in i IFK:s A-lag.

– Självklart är det målet i slutändan, säger 20-åringen.

Sändningen från mötet Sylvia-Motala är omgångens match och börjar 18.40 på torsdag! 


Efter en stark säsong i superettan med AFC Eskilstuna 2020 kom samtalet. IFK Norrköping ville värva den då 19-årige målvakten Wille Jakobsson.

– IFK Norrköping är en stor klubb, en av de största i Sverige, och jag ser fram emot att få spela för IFK Norrköping. Jag känner att det här var det absolut bästa valet för mig, sa Jakobsson till klubbens hemsida i samband med övergången.

Än har han inte debuterat i allsvenskan, i stället har matchningen kommit i Norrköpings samarbets klubb Sylvia i Ettan Norra.

Där har Jakobsson imponerat under inledningen den här säsongen med sex nollor (flest i serien) och endast elva insläppta mål på tolv omgångar.

– Vi har börjat starkt, väldigt starkt. Vi tror på det vi gör och det ska vi fortsätta med. För egen del är jag nöjd med starten men det gäller att inte bli bekväm bara för att det gått bra i början, jag vill fortsätta, säger 20-åringen.

Han tränar med Norrköping under veckorna och spelar matcher för Sylvia.

Som det ser ut nu spelar jag hela säsongen med Sylvia, men jag får gå mellan klubbarna hur som helst.

– Beroende på när det är match brukar jag träna en eller två dagar innan med Sylvia, annars är det med IFK. Det fungerar bra och jag trivs jättebra med att få min målvaktsträning i IFK med Christian Tiritiello och sedan matcherna med Sylvia, säger Jakobsson.

Guldmålvakten tränar med Norrköping

Det upplägget var han inställd på redan i samband med övergången till Norrköping inför förra säsongen.

– Division 1 är ingen dålig serie att spela i och för mig höjdes allt ett par snäpp i träningsmiljön när jag kom hit, jag får träna med klasspelare i Norrköping varje dag och hela tränarstaben är klass. Jag har alla förutsättningar och tycker det har var rätt steg för mig, säger han.

Hela tränarstaben från IFK är på varje match med Sylvia.

I IFK Norrköping i dag är det Oscar Jansson som är förstemålvakt. Otto Lindel och Julius Lindgren finns också på kontrakt utöver Wille Jakobsson.

I dagarna kom dessutom nyheten att tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér tränar med klubben.

Wille Jakobsson siktar på att slå igenom i allsvenskan över tid.

– Självklart är det ens mål i slutändan men jag tar det dag för dag och kämpar på och försöker bli bättre. När det kommer så kommer det. Det kan gå jättefort och det kan ta något år till, säger Jakobsson som har avtal över säsongen 2024.

Just nu är fullt fokus på Sylvia och toppstriden i Ettan Norra. Laget ligger trea med en poäng upp till kvalplats.

– Vi har allt i våra egna händer och fortsätter vi så här kan vi gå hur långt som helst. Vi ska fortsätta göra det vi gjort nu, säger Wille Jakobsson.


Mellan den 11-20 juni är det dags för ”Ettanveckan” och fullmatat med matcher. Från och med i morgon och fram till och med 20:e juni sänds därför samtliga matcher i Ettan kostnadsfritt på SportExpressen Play.

LÄS MER: Här är alla matcher under Ettanveckan


Se Sylviasupporterns osannolika nick från läktarplats.