Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De kommer att bli förälskade i honom”

Agim Sopi tränar Österlen kommande säsong.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev stora rubriker när forne supertalangen Freddy Adu presenterades som nyförvärv hos Österlen FF inför kommande säsong.

Nu väntas han ansluta till laget inom kort – men på lagets första träning var det ett annat nyförvärv som var i fokus.

– Publiken kommer bli förälskade i honom tror jag, säger tränaren Agim Sopi.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Österlen FF är nykomlingar i Ettan Södra och gick ut hårt när de presenterade förre supertalangen Freddy Adu som nyförvärv.

Men än så länge har amerikanen inte anslutit till laget.

– Styrelsen håller kontakt med honom och jobbar stenhårt för att få hit honom, det är problem med flyget på grund av corona. Men jag tror att han ska kunna vara här snart, säger tränaren Agim Sopi.

Han fortsätter:

– Jag är inte orolig, allt är klart. Sedan har jag inte pratat med honom själv utan väntar på att han ska komma så vi kan sätta en plan för hur vi ska jobba med hans fysik eftersom han inte spelat de senaste åren. Men han har visat stor vilja att komma.

”En klass för sig”

Ett nyförvärv som däremot redan är på plats är Lassine Traoré från Mali. En spelare som klubben värvade i hård konkurrens.

– Fantastisk fotbollsspelare, det är en klass för sig. Han har ett internationellt steg och hamnar aldrig i tidsnöd med bollen. Jag tror publiken kommer bli förälskade i honom, säger Sopi.

Österlenstränaren fick upp ögonen för Traoré under sin tid som tränare i Kosovo där Traoré spelade för KF Trepca.

– Vi får vara glada att ha honom i gruppen, vi kommer inte kunna behålla honom hur länge som helst tror jag. Han har kommit för att ta ett mellansteg här och sedan vidare, säger Sopi.

Hur lyckades ni värva honom?

– Hela Kosovo snackade om honom när jag var där, han var den bästa mittfältaren. Han fick en massa inbjudningar till lag i Europa men kunde inte provträna med dem på grund av pandemin. Jag hade haft kontakt med hans agent sedan tidigare så jag pratade med honom och sa att det kan vara en bra lösning om vi tar hit honom till Sverige så kan jag jobba med honom här och visa hur det fungerar ute i Europa. De tyckte det var en bra idé och vi är väldigt lyckliga över det.

Sportchef och assisterande har lämnat

SportExpressen har tidigare berättat om Österlens satsning med nya sponsorer som klivit in i föreningen.

Efter avancemanget från division 2 plockades även sportchefen Malik Sesay, som var med och värvade Freddy Adu, in och tidigare storspelaren Jörgen Pettersson rekryterades som assisterande tränare.

Båda har nu lämnat föreningen.

– Det har inte påverkat mig speciellt mycket, jag kör på som vanligt. Jag har Zoran Jovanović som assisterande och möjligtvis får vi in en till. Det är bara fortsätta jobba. Jag tycker styrelsen gjort ett fantastiskt jobb med tanke på alla kontrakt som är påskrivna och att spelarna vi ville ha nu är här hos oss, säger Agim Sopi.