Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då jag bestämde mig – kan ta mig till toppen”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Filip Bohman har gjort tolv mål på elva matcher i Ettan Södra.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Inför säsongen 2019 bestämde han sig för att ta tag i karriären och ge fotbollen en ärlig chans – men 2020 gjorde han inte ett enda mål.

Nu leder Filip Bohman skytteligan i Ettan Södra överlägset och jagas av större klubbar.

– Jag har alltid vetat att jag kan ta mig till toppen i Sverige, säger 25-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

25 år gammal är Filip Bohman på väg mot sitt riktiga genombrott.

Anfallaren har gjort tolv mål på elva omgångar i Ettan Södra för sitt BK Olympic och leder skytteligan med fem mål.

– Det har gått bra och jag får mer lägen nu än tidigare. Jag har bra spelare runt mig som fixar lägena, det går inte utan dem, säger anfallaren ödmjukt.

Samtidigt har han, och har alltid haft, en stor tro på sig själv. Trots att han som anfallare gick en hel säsong utan att göra ett enda mål i Ettan 2020 för Lunds BK.

– Redan 2020 när jag inte gjorde mål så visste jag att det skulle komma, jag visste att jag skulle börja göra mycket mål, säger han.

Hur kunde du svara så säker?

– Jag tror mycket på mig själv, det har jag alltid gjort. Sedan kunde jag kommit fram snabbare men jag har vetat att om jag lägger manken till kan jag ta mig till toppen av Sverige.

Varför han inte valde att satsa fullt ut på fotbollen tidigare har Filip Bohman inget riktigt svar på.

– Helt ärligt så har jag bara inte riktigt tagit tag i det. Jag jobbade heltid och levde som alla andra. Då tänkte jag inte på fotboll på det sättet men sedan gick det bra i Skurup där jag spelade och jag kom till Olympic första gången. Då tänkte jag att ”nä, nu går jag för det”. Då tog jag tag i det och bestämde mig.

Intresse från större klubbar

Sedan dess har anfallaren gett fotbollen en ärlig chans och nu är han på väg uppåt.

Samtidigt som Bohman själv toppar skytteligan är nykomlingen BK Olympic fortsatt obesegrad.

– Klart det är positivt, samtidigt är vi inte riktigt nöjda ändå utan tycker vi ska ligga etta. Vi har slarvat bort några poäng men det är klart att vi är rätt nöjda ändå, vi har ju spelat elva matcher och inte förlorat och det är positivt, säger anfallaren.

Vad är hemligheten?

– Som jag sagt tidigare så tränar vi hårdast i serien och det handlar inte bara om hur många gånger i veckan utan även kvaliteten när vi tränar. Allt handlar om att vinna på träningarna och tempot är det bästa jag varit med om. Alla är hungriga och vill högre upp.

Klart att folk skriver på instagram och säger att de känner någon i en viss klubb utomlands. Så är det alltid, men det där går jag inte på.

Filip Bohman själv vill också ta steg i karriären. Intresse finns från flera olika håll.

– Det är allsvenskan jag vill till i framtiden. Om man bara kommer in i det tror jag inte det tar så lång tid innan jag kan prestera även där. Det är klart att folk är intresserade men det är inget konkret ännu, vi får se vad som händer. Allt ska klaffa och jag låter tiden tala.

BK Olympic är samarbetsklubb med Malmö FF och får låna spelare därifrån.

Har du tränat något med MFF?

– Nej, inget. Men vill de att jag kommer så kommer jag gärna.

På tisdagskvällen ställs BK Olympic mot Ängelholm på hemmaplan och vid seger går laget upp på tredje plats i tabellen.

– Nu är det tre matcher kvar av vårsäsongen och vi vill ha alla nio poängen, sedan kan vi gå på en skön semester, säger Filip Bohman.


Sändningen från mötet mellan BK Olympic och Ängelholm börjar 18.50 i kväll! 


Mellan den 11-20 juni är det dags för ”Ettanveckan” och fullmatat med matcher. Från och med i morgon och fram till och med 20:e juni sänds därför samtliga matcher i Ettan kostnadsfritt på SportExpressen Play.

LÄS MER: Här är alla matcher under Ettanveckan