Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byggde pussel med dottern – då gick laget upp i superettan

Här är målen som tog Vasalund till superettan.
Vasalund är klart för spel i superettan 2021.
Foto: Privat

Dalibor Savic var hemma och byggde pussel med sin dotter samtidigt som toppkonkurrenterna spelade i söndags.

När omgången var färdigspelad stod det klart att Vasalund spelar i superettan 2021 och Vasalundstränaren kan blicka framåt.

– Jag hoppas ha ett nytt avtal klart innan vi går på julledighet, säger Savic.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

26 matcher, 20 vinster och totalt 63 poäng. Dessutom hela 79 gjorda mål framåt.

Vasalunds säsong kan inte beskrivas med andra ord än en stor succé.

Avancemanget till superettan blev klart i söndags när topplagen tappade poäng efter att Vasalund själva vunnit mot Gefle på lördagen.

Huvudtränaren Dalibor Savic följde dock inte toppstriden särskilt nära under söndagen.

– Jag var hemma med min fru och min fyraåriga dotter och vi byggde pussel. Jag tänkte inte alls på att de andra lagen spelade. Eller, jag visste om det, men jag följde det inte. Med fem minuter kvar började det trilla in lite i vår whatsapp-grupp att ”det kan hända”. Då följde jag lite hur det gick, säger han.

Såg du matcherna då?

– Nej, jag följde lite i telefonen. Jag var tvungen att fortsätta leka med min dotter. Vi byggde Disneypussel.

Klubben och styrelsen slängde ihop en fest samma kväll med kort varsel och alla dök upp. Men vi tränade dagen efter, det blir ingen semester innan säsongen är över.

Avancemang blev det i vilket fall och nu ska nästa pussel byggas. Vasalunds lagbygge inför nästa säsong ska sättas ihop.

– Jag vet att vi har väldigt stora möjligheter, Vasalund är en attraktiv klubb. Spelarunderlaget och intresset för att spela i Vasalund är stort. Klubben har resurser, möjligheter och kunskap att etablera sig på superettanivå väldigt fort, säger Savic som beskriver resan med årets Vasalund som speciell.

– Vi har fått väldigt starka band till varandra i den här gruppen, säger han. 

Andra får recensera vår säsong och vårt sätt att spela, men vi har uppfyllt föreningens målsättning med råge trots fyra matcher kvar.

Har ett utgående kontrakt

Huvudtränarens eget avtal med klubben går ut.

– Vi har pratat om att vi ska sätta oss ner och börja prata, så långt har vi kommit. Jag har ingen stress på det sättet utan nu vet vi att Vasalund kommer spela i superettan. Jag har avtal säsongen ut och vi har bestämt att vi ska sätta oss och prata, säger Dalibor Savic.

Har andra klubbar visat intresse för dig?

– Med respekt för att det är fyra matcher kvar av säsongen och jag fortfarande har avtal med Vasalund vill jag inte kommentera det. Jag hoppas ha klart med ett nytt avtal innan vi går på julledighet, jag vill gärna veta vad jag ska göra i januari innan januari kommer.

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.

LÄS MER: Hemligheten bakom Vasalunds stora försäljningar