Bröt märkliga trenden: ”En sjuk upplevelse”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Pashang Abdulla gjorde fyra mål mot Luleå.
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM / BILDBYRÅN

Inför mötet med Umeå hade Pashang Abdulla inte gjort ett enda mål i första halvlek och 10 av 13 fullträffar hade kommit efter den 75:e minuten.

Mot Umeå stod han för två mål innan en halvtimme var spelad och sedan ytterligare ett innan klockan slagit 75.

– En sjuk upplevelse, säger fyramålsskytten.


Se alla matcher i Ettan på SportExpressen Play! 

Piteås anfallare Pashang Abdulla hade gjort 13 mål i Ettan Norra den här säsongen inför mötet med Umeå på måndagskvällen.

Inför matchen försökte han hitta förklaringar till varför tio av målen kommit från den 75:e minuten och framåt – och det faktum att samtliga mål kommit efter den 60:e minuten i matcherna.

– Jag har försökt hitta en lösning och jag tror det har att göra med att jag har svårt att bli riktigt varm i kroppen. I slutet av matcherna brukar jag däremot alltid be domaren att lägga till lite extra tilläggstid på slutet, jag vet att det är då jag vaknar till ordentligt. Och om matcherna hade fortsatt tjugo minuter till hade jag kunnat göra fler mål, sa han till SportExpressen inför matchen.

Gjorde fyra mål 

Några timmar senare hade han hittat lösningen.

I mötet med Umeå levererade anfallaren nämligen hela fyra mål där två av dem kom innan en halvtimme var spelad och det tredje i matchminut 72.

I 82:a minuten kvitterade han sedan till 4-4 och Piteå kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge och tog en poäng.

– Det var en sjuk upplevelse att få vara med om. Men jag är inte förvånad, jag har jobbat hårt och jobbar hårt varje dag för det här, säger anfallaren som också tror sig hittat en lösning på hur han ska leverera tidigare i matcherna.

– Jag tror jag har hittat en hemlighet för komma i gång tidigare, och det var att jag spelade basket innan uppvärmningen, säger han med ett leende.