Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BP-talangen om intresset från storklubben: ”Ett kvitto”

Oskar Fallenius har fått en drömstart på säsongen. Två mål på två matcher och BP är obesegrat inför kvällens match.Foto: Bildbyrån

Segerskytt i första omgången och vägvisare med ett vackert distansskott senast – Oskar Fallenius har fått en drömstart på säsongen.

Här berättar han om lärdomarna från fjolåret, det stora ansvaret han fått som 18-åring och intresset från större klubbar.

– Jag känner ett större ansvar i år, säger BP:s 18-åring.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Se Fallenius mål mot Sandviken här.

Redan i premiären klev Oskar Fallenius, 18, fram. 

I slutet av matchen mot Frej sköt han tre poäng till BP och i förväntade toppmötet mot Sandviken senast fortsatte han på samma sätt.

Vänsteryttern angav tonen när han vackert sköt 1-0 i nionde minuten och BP vann med 3-1.

Efter att fått chansen i 18 matcher under superettan 2019 väntas Fallenius få en stor roll i BP när laget siktar på att ta sig tillbaka till eliten.

– Vi kommer tugga på likadant i varje match som kommer, och vår ambition är så klart att gå upp. Vi har vinst i bakhuvudet varje match, säger han om säsongen 2020.

Fallenius fick speltid i Superettan redan under förra säsongen.Foto: Bildbyrån

BP-tränaren Shaun Constable har varit tydlig med att han förväntar sig att Fallenius är med och leder laget i Ettan Norra. 

– Absolut så känner jag ett större ansvar, jag är lite mer åt det bärande hållet det här året än förra, säger 18-åringen själv.

Vad tar du med dig från året i superettan?

– Otroligt mycket. Framförallt var det många erfarna spelare med som jag fick lära mig otroligt mycket av. Jag fick en del erfarenheter för att ta större plats i det här laget nu.

Utöver erfarenheterna som Fallenius bär med sig från 2019 finns det delar han och resten av Brommapojkarna helst vill glömma.

Sportsligt slutade året med degradering från superettan.

– Vi hade tagit in många erfarna spelare och hade en trupp med stor allsvensk bakgrund och en startelva som vad jag vet hade gjort otroligt många tävlingsmatcher på hög nivå. Men det blev lite fel redan från början och vi kom aldrig riktigt in i ett visst spelsätt, säger yttern.

 

Storklubbar har visat intresse

Under säsongens gång kom engelsmannen Shaun Constable in och i år är han fortsatt huvudansvarig.

– Han har varit bra och visar mig sitt förtroende. Han spelar mig på den position (vänsterytter) där jag är mest bekväm och får ut mest av mig själv. Vi har mycket dialog både om framtiden och laget, jag tycker vår relation är väldigt bra, säger Oskar Fallenius.

Vad framtiden kommer innebära för 18-åringen står skrivet i stjärnorna. Klart är att det finns större klubbar som följer honom på nära håll.

Så sent som i mars berättade Fotbollskanalen till exempel att danska Bröndby scoutat Fallenius på nära håll, något som bekräftades av sportchefen Peter Kisfaludy.

– Klart det är kul när större klubbar visar intresse, det är ett visst kvitto. Men det gäller att man inte hamnar för mycket bland molnen utan är ödmjuk och har fötterna på jorden. Då borde det gå bra, säger BP-talangen.

Han fortsätter:

– Just nu blickar jag bara en dag framåt, fokuserar på serien och att göra det så bra som möjligt med BP. Jag vill hjälpa vårt lag så gott det går sedan får vi se vad som händer. Just nu har jag bara fokus här.

Brommapojkarnas nästa match i Ettan Norra spelas på måndagskvällen då laget gästar Sollentuna. Därmed möts två av landets största fotbollsföreningar sett till aktiva medlemmar.

Den matchen går att se på SportExpressen Play med start 20.00.