Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bottenlagets kris: ”Haft en avbytare på bänken”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
André Ghanbari.Foto: Bildbyrån

Team TG slåss i botten av Ettan Norra.

En av anledningarna – en minst sagt tunn trupp.

Vissa matcher har Umeålaget endast haft en avbytare tillgänglig på bänken.

– Det har varit problematiskt, säger tränaren André Ghanbari.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter 16 omgångar av Ettan Norra ligger Team TG från Umeå på nedflyttningsplats.

Laget har tagit 14 poäng och slåss för att hålla sig kvar i serien.

En skadedrabbad trupp är en av de stora anledningarna.

– Vi har legat på 12-13 spelare uttagna till matcherna, och vissa av dem behöver vila lite från träning för att kunna spela. Det har varit problematiskt. Vi har ändå 22 spelare i truppen och när man bara kan använda tolv spelare till vissa matcher är det klart att det inte är optimalt, säger tränaren André Ghanbari.

Han fortsätter:

– Vid något tillfälle har vi haft en avbytare på bänken. Det blir ingen återhämtning för oss, matcherna och bussresorna bara avlöser varandra. Ur ett fysiskt perspektiv har det absolut inte varit bra för oss att spela så många matcher och resa så långa sträckor.

Borde ni inte haft en större trupp från början?

– Jag tror att om epidemin inte hade uppstått så hade 22 spelare varit tillräckligt för oss, det är mer än vi haft tidigare år. Men nu har vi fått många överbelastningsskador och det brukar vi inte ha.

Nyförvärv på väg in

Den skadedrabbade truppen till trots lyckades Team TG ta tre poäng senast när laget besegrade jumbon Berga på bortaplan.

– En stark förstas halvlek av oss, sedan är vi utan boll i stort sett hela andra. Det var en ovan situation för oss att ha en ledning och vara på väg mot tre poäng, säger Ghanbari.

Vad betydde den segern för er?

– En energiinjektion och något vi saknat. Nu har vi fått till ett spel som vi tror kan bära frukt och sedan ett par omgångar tillbaka har vi tänt ett hopp. Vi har tagit ett steg i taget de senaste omgångarna.

På söndag tar Team TG emot bottenkonkurrenten Örebro Syrianska på hemmaplan, och inom kort hoppas André Ghanbari att han ska ha ytterligare en spelare att tillgå i form av Raymond Mendy som lånats in från Sandviken.

– Han är på plats men inte spelklar än. Eftersom vi har lite ont om spelare är det bra att få in en till. Vi har ett par långtidsskador och det har varit jobbigt för oss med belastningen som epidemin medfört, vi har inget juniorlag att lyfta upp spelare från. Dessutom är det en kvalitativ spelare. Han är rejält och ordentlig och har en kraft vi tror kan bidra i vårt spel, säger TG-tränaren.

Team TG:s nästa match spelas på söndag och sänds på SportExpressen Play.