Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Började klia för mycket i kroppen”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Mattias Lindström har tagit över Tvååker.Foto: Bildbyrån

Han fick lämna Eskilsminne – och tog sedan över konkurrenten Tvååker.

Här berättar Mattias Lindström om bottenstriden i Ettan Södra, studiebesöket hos Hammarby och att få in Tobias Hysén som assisterande tränare.

– Jag vet hur kunnig han är, säger Tvååkers nye tränare.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

När resultaten inte gick vägen tidigare i år fick Mattias Lindström lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Eskilsminne i Ettan Södra.

– Synd, men det är så fotbollen fungerar. Det är inga hard feelings mellan mig och Eskilsminne utan det var resultatbaserat och inget annat. Jag har varit i fotbollsbranschen så länge så jag vet att det bara är att bita ihop och komma tillbaka, jag är i fint sällskap i fotbollsbranschen, säger han i dag.

Första tiden efter uppbrottet med Eskilsminne ägnade han åt återhämtning och utveckling.

– I början var det ganska skönt att få koppla bort och bara varva ner och reflektera över vad man gjort och inte gjort. Jag gick en ledarskapsutbildning som var väldigt intressant, var på studiebesök hos Hammarby, umgicks med familjen och såg fotbollsmatcher på alla nivåer. Jag har försökt utbilda mig under vägen, men till slut kom jag till en fas där jag kände att det började klia för mycket i kroppen, säger han.

Jag känner ju Jesper Jansson väl så jag fick vara med Hammarby på några träningar. Det var intressant att se de olika rollerna som tränarna har, hur de jobbade som ett team.

Sagt och gjort – i förra veckan presenterades Lindström som ny tränare för Tvååker. Samma klubb som han tidigare verkat i och dessutom en direkt bottenkonkurrent till Eskilsminne.

Lagen ställs dessutom mot varandra under slutomgångarna.

– Just det är inte optimalt, men vad ska jag säga. Sådan är fotbollen, det är inte jag som lagt spelschemat. Det är inga konstigheter från varken min eller deras sida, det är bara att vara proffsig och behandla matchen som vilken som helst, säger Lindström.

– Varken Eskilsminne eller Tvååker kommer nog ha några hemligheter den matchen, det kommer nog vara rätt så lättscoutat.

Hysén kommer in i staben

Redan den gångna helgen gjorde Mattias Lindström sin första match som huvudansvarig för Tvååker när laget spelade 2-2 mot topplaget Utsikten.

På onsdagskvällen väntar tabellelvan Lund på hemmaplan. Tvååker ligger på kvalplats med 22 poäng, en poäng bakom Lund.

– Kul att vara tillbaka, man blir rastlös. Fotboll är ju ett gift på ett positivt sätt. Jag hade inte hoppat på ett helt nytt lag med tio omgångar kvar men Tvååker känner jag väl, både spelarna och klubben så det kändes ganska naturligt. Förutsättningarna är som de är, det är jämnt och tight med matcher, säger Lindström.

Till veckan får han förstärkning i ledarstaben då Tobias Hysén ansluter som assisterande tränare.

– ”Tobbe” har jag aldrig jobbat med på det sättet men jag vet hur kunnig han är fotbollsmässigt och vilken bra människa han är. Han kommer passa som klippt och skuren.