”Betyder mer för mig – det gör ont”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan!
Antonio Yakoub har gjort tolv mål den här säsongen.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Han är lagets bästa målskytt och drar till sig intresse från större klubbar.

19-årige Antonio Yakoub gör nu allt för att rädda sin moderklubb kvar i Ettan.

– Föreningen betyder allt för mig. Det här tar på mig mer än vissa andra, det gör ont i mig, säger Assyriskas nyckelspelare.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Han var en starkt bidragande orsak till att moderklubben Assyriska FF tog steget upp i Ettan förra säsongen.

I år är han lagets främsta målskytt med sina tolv mål samtidigt som Assyriska slåss i botten för att hålla sig kvar i serien.

Med fem omgångar kvar har de två poäng upp till IFK Luleå ovanför strecket.

– Läget som vi är i är inte roligt, vi ligger ju näst sist. Det är jobbigt mentalt men vi får göra det bästa, säger Yakoub.

Att Assyriska betyder mycket för honom råder det ingen tvekan om.

– Föreningen betyder allt för mig. Det här tar på mig mer än vissa andra, det gör ont i mig. Det är jobbigt men jag tror vi kommer fixa det, säger han.

– Många utifrån pratar, frågar och tycker och man kan inte alltid svara. Jag förstår dem för jag har gjort samma sak tidigare när jag var yngre och följde laget. Det är jobbigt ibland men också roligt när det går bra, säger han om intresset för laget i Södertälje.

Vad skulle det betyda för dig att få hjälpa Assyriska kvar i Ettan?

– Allt. Om vi håller oss kvar kan Assyriska växa som klubb igen och gör vi inte det kan det gå dåligt för föreningen, det är det jag är orolig för. Därför betyder det mer att hålla oss kvar i år än vad det betydde att gå upp förra året. För oss är det viktigt att ha tålamod nu och inte tänka för mycket på matcherna som varit eller poängen vi tappat. Vi ska vara i nuet.

”Vill utmana mig själv i de högre ligorna”

Med tolv mål och sex assist har anfallaren Yakoub bidragit med poäng under sitt debut år i Ettan Norra.

– En helt okej säsong för mig där jag utvecklat mitt spel och börjat utmana lite mer. Jag har fått göra lite poäng och det känns skönt, jag har lite mer självförtroende nu, säger han.

I takt med att han levererat offensivt har intresse från andra klubbar dykt upp, något som SportExpressen berättat om tidigare. 

– Att vissa lag är intresserade vet jag och jag vill ta mig vidare och utmana mig själv i de högre ligorna, men nu vill jag bara göra klart den här säsongen och ska jag lämna Assyriska vill jag göra det på ett bra sätt, säger han.

15.50 på söndag börjar sändningen från Assyriskas bortamatch mot topplaget Dalkurd på SportExpressen Play.

– När man möter Dalkurd eller Örebro Syrianska tänder jag alltid till, det är sedan gammalt som ett derby när man möter de lagen så jag är hundra procent taggad. De krigar om uppflyttning, men vi slog dem på hemmaplan så varför inte göra det på bortaplan också, säger Antonio Yakoub som stod för alla tre mål när Assyriska vann vårens möte med 3-1.

På söndag har han en ny chans att skjuta moderklubben mot förnyat kontrakt.


Bottenstriden i Ettan Norra

12. Hudiksvall, 25

13. Luleå, 23

_________________


14. Täby, 21

15. Assyriska, 21

16. Hammarby TFF, 19

Se Antonio Yakoubs tre mål mot Dalkurd tidigare i år.