”Besökt en klubb – känner mig redo”

Lucas Shlimon är årets talang i Ettan Södra.
Årets talangelva i Ettan Södra.
Lucas Shlimon.
Foto: Per Axel Svensson / Assyriska IK

Assyriska IK åkte ur – men Lucas Shlimon slog igenom.

Årets talang i Ettan Södra är redo för nästa steg i karriären.

– Jag har besökt en klubb och det är ett antal som visat intresse, säger 18-åringen.


Se alla matcher i Ettan, Elitettan och SSL på SportExpressen Play!

Med en poäng upp till säker mark slutade Assyriska IK på fjortonde plats i Ettan Södra den här säsongen.

Därmed spelar laget i division 2 2022.

– Under vårsäsongen hade vi en jobbig period. Det var ny tränare, ny organisation och faktorer runtomkring som påverkade oss som lag en hel del. Sedan tycker jag klubben gjorde sitt bästa under uppehållet för att bygga en ny grund och en bas vi kunde jobba med. På höstsäsongen spelade vi bättre och fick mer poäng, men vi klarade det inte hela vägen, säger Lucas Shlimon.

– Ingen vill ha något sådant på sitt cv, det är något som kommer stanna med oss. Klart man vill glömma det men det är viktigt att man lär sig av det. Det är känslor man aldrig vill känna igen.

Lagmässigt blev 2021 tungt men rent individuellt imponerade den 18-årige mittfältaren så mycket att han nu utses till årets talang i Ettan Södra.

– Ett kvitto på att man gjort bra ifrån sig och slagit igenom på något sätt. Jag blir väldigt glad över det, säger han.

Faktum är att det är en Assyriskaspelare som prisas för andra året i rad. 2020 gick priset till Noah Shamoun som i år gjort 20 matcher för Kalmar i allsvenskan.

Shamoun som när han prisades i fjol tippade att Shlimon skulle bli nästa Assyriskaspelare att slå igenom.

– Nu när du säger det kommer jag ihåg det. Förra säsongen visade han för mig hur man ska göra för att gå vidare. Att tro på sig själv och jobba hårt dag ut och dag in. Vi är olika spelare men mentaliteten han hade med att tro på sig själv och jobba hårt tar jag efter, säger han.

Besökte klubb i somras

I och med att Assyriska åker ur Ettan räknar Lucas Shlimon med att lämna klubben inför nästa säsong.

– Så klart vill jag spela högre upp och det är två punkter som är viktiga för mig. Att det är en miljö där jag trivs och kan se mig själv vara, och att det är en klubb och en tränare som tror på och utvecklar mig. Att om jag gör bra ifrån mig och visar att jag kan spela så får jag spela, det är viktigt för mig, säger han.

Klubbar i både allsvenskan och superettan har visat intresse för 18-åringen.

– En klubb har jag besökt och i somras tränade jag med en klubb under sommaruppehållet, men det kom aldrig ut vilken. Det finns intresse och vi får se vart jag hamnar. Jag känner mig redo, säger årets talang i Ettan Södra.


Årets talangelva – Ettan Södra

Lamin Sarr (Torns IF) - Gustav Friberg (Skövde AIK), Fabian Falkstrand Ransjö (Vänersborgs IF), Teodor Wålemark (Lindome GIF), Jesper Strid (Lunds BK) - Victor Blixt (Österlen FF), Lucas Shlimon (Assyriska IK), Muhammad Abdallah Hussain (Ljungskile SK), Hugo Engström (Vänersborgs IF) - Erik Grandelius (Åtvidabergs FF), Adham El Youssef (Torns IF).

Årets talang Ettan Södra

Lucas Shlimon, Assyriska IK


Övriga nominerade:

Gustav Friberg, Skövde AIK

Fabian Falkstrand Ransjö, Vänersborgs IF

Erik Grandelius, Åtvidabergs FF