Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Seriepremiären i Ettan skjuts upp igen

Foto: Bildbyrån

Ett nytt startdatum för fotbollsserierna Ettan Norra och Södra väntades komma i dagarna.

Nu har förbundsstyrelsen lämnat sitt besked.

Ettans premiärer skjuts fram till mitten av juni – och ambitionen är fortsatt att spela en dubbelserie.

Under tisdagen berättade vi att klubbarna i Ettan framfört önskemål om senarelagd seriestart men att de fortsatt siktar på att spela en dubbelserie den kommande säsongen.

Nu har förbundsstyrelsen tagit beslut om att premiärerna ska flyttas från 21 maj till helgen 13-14 juni.

– Ett ganska väntat beslut. Vi hade gjort ett genomarbetat jobb med att samla in åsikter från våra föreningar med dubbla enkäter och en referensgrupp, säger Jimmy Fors som är utvecklingschef på Ettanfotboll.

”Majoriteten vill ha en dubbelserie”

I enkäten som Ettan skickade ut till sina klubbar framkom att en majoritet ville sträva efter att spela en dubbelserie även om seriestarten skulle skjutas fram till så sent som mitten av juli.

I beslutet om senarelagd seriestart skriver förbundet nu att ”skulle samhällsläget göra att seriestart måste senareläggas ytterligare kan det innebära att tävlingsformatet kan komma att behöva ändras även för Ettan”.

– Ett par föreningar har väckt tanken om en enkelserie, men majoriteten vill genomföra en dubbelserie så länge man kan starta innan mitten av juli. Det kommer bli en utmaning för många men föreningarna har visat att de är villiga att göra vad som krävs, säger Jimmy Fors.