Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar: Utländskt intresse för talangen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Omar Faraj, 19, förlängde med BP i mars.

Men redan nu finns utländskt och svenskt intresse för spelaren, erfar SportExpressen.

– Det finns intresse från Levante och en del allsvenska klubbar, säger BP:s sportchef Peter Kisfaludy.

Omar Faraj, 19, som kommit fram genom BP:s akademi gjorde fem mål på 22 matcher förra året under sin debutsäsong i Ettan Norra. Faraj stod också för en stark försäsong i år och i mars belönades anfallaren med ett nytt kontrakt.

Det nya avtalet sträcker sig till och med 2023 med BP.

Spanskt och allsvenskt intresse

Inför den här säsongen har förväntningarna på Faraj varit stora. Huvudpersonen själv berättade i en intervju med SportExpressen om målsättningen.

– Jag känner inte pressen, jag höjs mer av den. Det känns bra, speciellt när man har fått så stort förtroende. Personligen har det gått bra, jag gjorde mål i de första tre matcherna. Sen har jag inte nätat de senaste två, men jag är med i spelet och skapar lägen, sa Faraj.

Denna säsong har också börjat strålande för BP och Faraj. Klubben ligger trea i tabellen efter fem matcher och Faraj har gjort två mål på fyra matcher. På lördag väntar en viktig match borta mot Dalkurd på Nya Studenternas. 

Samtidigt växer intresset för 19-åringen. Enligt uppgifter till SportExpressen finns det ett konkret intresse för Faraj från spanska Levante, som bjöd ner Faraj till Spanien redan i vintras, samt även från klubbar i allsvenskan som varit och tittat på honom.

– Det stämmer, jag kan bekräfta det, säger spelarens agent Dalil Benyahia.

BP om intresset

BP:s sportchef Peter Kisfaludy:

– Jag har egentligen inga kommentarer till det och vill inte spekulera någonting. Omar ska få koncentrera sig på att göra en väldigt bra säsong i BP sedan får vi se. Det viktiga för Omar är att fortsätta leverera så att han fortsätter utvecklas och bygga intresset runt honom. Det är viktigt att inte tappa fokus på det han ska göra, det är lätt att göra det i hans ålder, att man börjar tänka för mycket och sväva i väg. Prestation är en färskvara och det är bara fortsätta prestera, säger sportchefen och tillägger:

– Fortsätter han prestera kommer det bli ett större intresse för honom, därför har vi valt att inte gå ut och kommentera. Men det finns intresse från Levante och det finns en del allsvenska klubbar som varit och tittat, så är det.

Hur stor chans tror du ni har att behålla honom hela året?

– Vi vet var vi är i hierarkin. Vi vet att vi måste sälja spelare för att överleva. Vi har inte tjugo tusen på läktarna varje hemmamatch som AIK, Djurgården och Hammarby. Får vi ett bra bud då måste vi sälja, men i nuläget så fast att det är pandemi och vi inte har intäkter, så klarar vi oss väldigt bra ändå för att vi gjort bra försäljningar med Oskar Fallenius till Bröndby, med Paulos Abraham hade vi en stor procentsats på när han gick till Groningen och Dejan Kulusevski-pengarna ramlar in under fyra års tid.