Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han och jag som har det tillslaget”

Peiman Eliassi.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Han hade missat tretton matcher på grund av skada – men kom tillbaka med besked.

Efter ännu ett frisparksmål från Peiman Eliassis fot konstaterar han:

– Det är i division 1 spelarna i superettan och allsvenskan ska lära sig frisparkar.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

30-årige Eliassi har visserligen rutin från spel i superettan med Ljungskile under flera säsonger tidigare i karriären, men mestadels har han hållit till i division 1 med Oskarshamn.

I våras avgjorde han mötet med Linköping med en drömfrispark på tilläggstid som fick landslagsspelaren Ken Sema att höra av sig och gratulera.

Efter en lång skadefrånvaro var han tillbaka mot serieledande Värnamo senast, och med ett nytt frisparksmål sköt han segern till Oskarshamn.

– En väldigt viktig seger för vår del. Vi hade tränat på att överraska dem och spela 5-3-2 vilket vi aldrig gjort innan. Det var en sådan där match där all taktik satt, alla eloge till tränarna, säger Eliassi som missat tretton matcher på grund av en nyckelbensskada.

I 56:e minuten sköt han sitt sjätte mål på tolv matcher i år.

– Först fick jag en frispark som tog på någons hand i muren så då flyttade jag fram den och fick en andra chans. Den tog jag, säger Eliassi.

– Jag försöker alltid få bollen över muren och sedan snabbt ner. Det är väldigt mycket träning bakom. Alla spelare har sina egenskaper och det där är väl min, skottet och tekniken.

Hyllades av Jonas Thern

Just tillslaget på bollen är något som bland annat hyllats av Värnamos tränare Jonas Thern tidigare under säsongen.

”Peiman Eliassi måste ha ett av de giftigaste skotten i norra Europa. Han har en fruktansvärd träffbild. Det är alltid farligt när han skjuter”, sa Thern till Oskarshamns-Nytt efter lagens möte i juli.

– Det var väldigt kul att höra att en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna berömmer en, säger mittfältaren.

Tillsammans med Frejs Hampus Söderström i Ettan Norra, som gjort flera drömmål på frispark i år, är Eliassi en spelare som sticker ut med sitt frisparksskytte.

– Han i Frej har gjort några, det har jag sett. Annars tror jag inte det är några andra i Sverige. Inte för att vara kaxig, jag är 30 år och ska inte ut och leka kaxig när jag spelar i division 1, men av det jag sett är det bara han och jag som har det tillslaget, säger Eliassi.

Och båda spelar i division 1...

– Ja, det är i division 1 spelarna i superettan och allsvenskan ska lära sig frisparkar.

Efter segern mot Värnamo har Oskarshamns nu sju poäng ned till Qviding på kvalplats med fem omgångar kvar. Närmast väntar topplaget Lindome på hemmaplan på lördag.

– Det är fem matcher kvar, det här ska vi ordna. Vi har jättebra spelare på alla positioner, säger Peiman Eliassi.

Han som är inställd på att stanna i klubben även nästa säsong.

– Jag är Oskarshamnsspelare. Jag har haft bud från de flesta lagen i superettan och spelade där med Ljungskile i 3,5 år. Ska det vara något som gör att jag ska flytta ska det vara något väldigt bra. Oskarshamn är mitt andra hem, jag bor i Kalmar men har spelat här sju år sammanlagt, säger 30-åringen.