Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är verkligen otäckt – svårt med andningen”

Se de snyggaste målen från förra omgången av Ettan.

Tre spelare och tre ledare i division 1-laget Team TG är smittade av coronaviruset – och fler väntar på provsvar.

Nu vill laget flytta flera av sina kommande matcher.

– Det är verkligen otäckt, säger tränaren André Ghanbari som själv ligger hemma sjuk.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Team TG:s match mot Sandviken som skulle ha spelats i söndags blev flyttad.

Anledningen är flera fall av corona i Team TG:s trupp.

– För egen del är det ändå okej i dag, det var värre i går. Imorse gjorde jag ett coronatest och får svar på det inom 48 timmar, säger André Ghanbari.

Han fortsätter:

– Vi hade två ledare som var sjuka för en vecka sedan. Ett par andra började känna sig sjuka under veckan som var och vi var väldigt försiktiga. Deras testresultat började ramla in i helgen och vi fick fyra svar med bekräftade fall.

Nu är de uppe i sex bekräftade fall och väntar på fler provresultat.

– Av de som varit smittade är det verkligen olika symptom. Vissa är sängliggandes och vissa har inte känt särskilt mycket. Sedan har vissa som inte fått svar än haft extrema problem och svårt med andningen, ligger sängliggandes och har inte riktigt möjlighet att öppna ögonen utan smärta. Det är verkligen otäckt, säger Ghanbari.

Vill flytta fler matcher

Laget har valt att ställa in sina träningar tills vidare och hoppas få även torsdagens match mot Luleå framflyttad.

– När vi lägger på luren nu kommer jag börja föra en dialog med Luleå, och jag hoppas vi kan skjuta upp den matchen. Sedan får vi se, jag förväntar mig att fler i laget kommer få känningar av det här och vilja testa sig. Det verkar sprida sig så himla lätt.

Hur ser du på resten av säsongen?

– Jag vet inte. Jag läste om läkare som tyckte att man inte skulle utöva sport på tre veckor efter att man var friskförklarad och jag har hört spelare som knappt kunnat jogga fem dagar efter att de blivit friska. Men jag har inte tänkt så långt, det jag framför allt hoppas är att gruppen som inte är sjuk nu kan förbli frisk. Att vi lyckas strypa spridningen.