”Är och ska vara ett bättre lag än Gefle”

Se några av de snyggaste målen från Ettan.
Ahmed Bonnah.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

En av säsongens hetaste matcher i Ettan Norra väntar – rivalmötet mellan Sandviken och Gefle.

För Sandvikens nyckelspelare Ahmed Bonnah är det inga tvivel om vilket lag som är starkast.

– Jag tycker absolut att vi är, och ska vara, ett bättre lag än Gefle, säger 21-åringen.


Sändningen från derbyt börjar 16.40 på lördag!  

Efter en stark säsong som utlånad från BP till Haninge förra säsongen värvades Ahmed Bonnah till Sandviken.

Där har han levererat sex mål på tio matcher från start i sin nya klubb.

Nu väntar första derbyt mot Gefle IF på lördag.

– En speciell match. Vi fick uppleva publik mot Dalkurd i förra hemmamatchen då supportrarna fyllde upp arenan och sjöng, Sandviken har verkligen otroligt entusiastiska och engagerade supportrar, säger han.

I närtid är det Gefle IF som varit den klubb som spelat högst upp i seriesystemet. De åkte ur superettan 2018 och sedan dess spelar föreningarna i samma division.

– När Gefle spelade i allsvenskan var jag väldigt ung så jag har inte så jättebra koll på det. För mig, som spelat elitfotboll de sista åren, är Gefle en Ettanklubb precis som alla andra även om jag så klart vet att de har en tradition och har spelat högre upp. Det har Sandviken också, även om det var längesedan, säger han.

Hur ser du på styrkeförhållande mellan lagen?

– Innan jag kom hit tänkte jag lite på det och var nyfiken på hur folk såg på Gefle kontra Sandviken. Jag bor i Sandviken och umgås mest med Sandvikensupportrar, och för dem är ju Sandviken det självklara laget och det bättre laget. Och det är säkert samma för Gefle.

Vilket lag tycker du personligen är bäst?

– Jag tycker absolut att vi är, och ska vara, ett bättre lag än Gefle. Vi har ambitionerna att gå upp i år och då är det väl självklart att Gefle måste sluta efter oss i tabellen. Sedan vet man aldrig.

Det man vet är i alla fall att Sandviken ligger före Gefle i tabellen inför lagens möte.

– Första matcherna med dem såg jag och då strulade det lite och de fick inte riktigt i gång spelet. På senare tid har de lyft sig och gjort bättre resultat, men jag har faktiskt inte sett dem nu, säger Bonnah om Gefles prestationer.

– Vi är i toppen på en andra plats. Vi är där vi vill vara även om vi är långtifrån nöjda för vi siktar mot förstaplatsen hela tiden. Vi har fortfarande samma tro på det vi gör och det känns bra inför fyra sista omgångarna innan uppehållet. Vi siktar på fyra raka vinster, säger Sandvikens nyckelspelare.


Sändningen från derbyt börjar 16.40 på lördag!  

Christoffer Pihl-Svensson, kommentator.
Foto: Privat / Privat

Kommenatorns tankar

Christoffer Pihl-Svensson kommenterar omgångens match mellan Sandviken och Gefle. Här är hans tankar inför matchen:

”En av dom hetaste matcherna som spelas i Ettan Norra då tidigare storebror Gefle ska besöka tidigare lillebror Sandviken. Varför jag säger tidigare är för att Gefle har hamnat lite på dekis de senaste säsongerna medan Sandviken har lyft rejält senaste säsongerna och slutat före Gefle i tabellen två år i rad. 

Årets säsong för Sandviken inleddes strålande då dom efter ha spelat jämnt mot IFK Göteborg i cupen inledde seriespelet med att gå obesegrade första åtta omgångarna genom sex segrar och två oavgjorda matcher. 

Senaste tre omgångarna har dock inneburit två förluster och senast var det Hammarby TFF som var för tuffa och visst finns det vissa frågetecken kring formen inför detta derby. 

Gefle inledde årets serie tvärtemot då man blott tog två poäng under de fem första matcherna. Men sedan har laget verkligen vaknat till liv och är nu obesegrade i fem raka matcher där fyra har slutat med seger och man kommer till denna match med tre raka segrar bakom sig. Det blir också spännande att se om backen Linus Sahlin kan fortsätta sitt målstim då han gjort tre mål på två matcher. Det finns mycket rutin ute på planen i dom båda lagen och vi kan nog räkna med att det är två lag som kommer ut riktigt taggade och som kommer smälla på direkt från start.”