Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är ingen som har kunnat stoppa dem”

Johan Oremo fortsätter att leverera mål.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Axel Henriksson har varit ett utropstecken för Gais.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Endast en match återstår innan Ettan Södra går på sommarlov.

Då är det dags att lyfta fram spelarna som stuckit ut.

Tillsammans med Ettanexperten Pontus Andersson presenterar SportExpressen vårens elva från Ettan Södra.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Mötet mellan Falkenberg och Ängelholm på måndag är sista matchen på vårsäsongen, övriga lag har redan gått på semester.

Nu blickar vi tillbaka på våren som gått och Ettanexperten Pontus Andersson, som följt serien på nära håll i ett antal säsonger, har plockat ut en startelva med spelarna han tycker presterat allra bäst.

Här är vårens elva i Ettan Södra.


Målvakt

Oliver Bergman, Ljungskile

Kommentar: ”Många målvakter har varit jättebra och hållit flera nollor men Oliver Bergman har varit bäst mellan stolparna under vårsäsongen. Med ett antal nollor och flera imponerande räddningar har Bergman varit en nyckelspelare för Ljungskile SK i deras succévår. Besarion Kodalaev (FC Trollhättan), Mergim Krasniqi (GAIS), Oscar Ekman (IK Oddevold) och Robin Streifert (Ängelholms FF) är andra målvakter som varit kanonbra för sina klubbar”.

LÄS MER: Oliver Bergman om uteblivna vinsten och succéstarten: ”Var miljoner som försvann”


Backlinje

Emin Grozdanic, Gais

Daniel Garcia Olsson, Ljungskile

Alexander Leksell, Trollhättan

Kommentar: ”De här tre spelarna har varit bärande i försvarsspelet för sina klubbar. Jag tycker Emin Grozdanic har varit bäst av dem och vuxit ut till en försvarsgeneral i GAIS. Redan under fjolåret visade Daniel Garcia Olsson att han är bra i Ettan. Denna säsong har han fortsätt på samma inslagna väg. Samma gäller för Alexander Leksell. Hans löpvilja, duellspel och attityd har varit en av nycklarna till FC Trollhättans imponerande försvarsspel under våren.”


Mittfält

Wilhelm Ärlig, Falkenberg

Axel Henriksson, Gais

Uba Charles, Ljungskile

Fredrik Martinsson, Ljungskile

Kommentar: ”Alla fyra spelare har imponerat på mig men Axel Henriksson och Uba Charles har stuckit ut mest. Henriksson gör sin första seniorsäsong men det märks inte. Hans löpvilja och målfarlighet har varit imponerande att se. Uba Charles har varit en av många anledningar till att Ljungskile SK gått bra. Charles har agerat ankare på mittfältet och städat upp framför backlinjen med sitt briljanta närkampsspel. På kanterna har Wilhelm Ärlig och Fredrik Martinsson gått som tågen. Ingen har kunnat stoppa dem när de väl satt fart och duon har slagit flera målgivna passningar. En annan spelare som varit duktig, och bör nämnas i sammanhanget, är Christian Ljungberg i Ängelholms FF.”

LÄS MER: Missade ett helt år – nu målsuccé för Gais


Anfallare

Johan Oremo, Ängelholm

Filip Bohman, Olympic

Carl Lext, Oddevold

Kommentar: ”Ingen har missat målsuccén för Filip Bohman. Redan när BK Olympic plockade honom kändes värvningen klockren för dem. Under ledningen av Mesut Meral har Filip Bohman blommat ut. Hans avslutsegenskaper och djupledshot har verkligen imponerat. Flera matcher har Carl Lext visat upp en häftig högsta nivå med sin teknik och målfarlighet i IK Oddevold. Samma gäller med Johan Oremo fast på ett annat sätt med sitt targetspel. Den rutinerade anfallaren fortsätter att göra mål på olika sätt oavsett serienivå.”

LÄS MER: Tvingades pausa karriären i två år – gör nu stor succé

LÄS MER: ”Då jag bestämde mig – kan ta mig till toppen”


Mötet mellan Falkenberg och Ängelholm är sista matchen på vårsäsongen. Sändningen börjar 18.50 på måndag!

Ettan Södra startar om igen den 29:e juli.