Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är det enda jag vill just nu”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan. Alla matcher sänds på SportExpressen Play.
Kevin Jensen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen blev han vald till årets talang och det ryktades om större klubbar – men Kevin Jensen blev kvar i Landskrona.

Efter en tyngre start på säsongen är han nu i sin bästa form inför avgörandet.

– Jag satte stor press på mig själv, nu har jag slutat tänka på det och det är nu alla mål börjat komma, säger 19-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter att ha gjort succé förra säsongen var förväntningarna höga på Landskronas talang Kevin Jensen inför 2020.

Starten blev dock inte vad han hade hoppats på.

– Inför säsongen gick jag in med att jag skulle göra fler poäng och mål än förra säsongen. Jag satte stor press på mig själv och sedan gjorde jag inte mål och missade många lägen. Jag ska inte säga att jag mådde dåligt, men jag mådde inte så bra som jag kan, säger 19-åringen.

Den senaste tiden har både han och laget imponerat och Landskrona har åtta segrar på de tio senaste matcherna.

Jensen har samtidigt levererat och är nu uppe på sju gjorda mål.

– Nu har jag slutat tänka på att jag måste göra mål eller ska nå ett visst antal mål under säsongen, jag tar en match i taget. I samband med det har jag fått större självförtroende, vågar göra min gubbe och finta mer, säger han.

Är du i din bästa form för året nu?

– Absolut, det är nu alla målen börjat komma också. Jag tror jag har fem mål på de senaste sju-åtta matcherna.

”Det enda jag vill just nu”

Han lyfter fram förtroendet som han fått från tränarna som en annan viktig faktor.

Och laget Landskrona som går starkt.

– Mot slutet har det lossnat lite för oss och vi spelar bättre. När alla andra tappar tar vi poäng och det är extra kul när man känner att vi tar in på Värnamo. Vi är mer avslappnade nu, säger Jensen.

På söndag väntar en stekhet seriefinal mot just Värnamo, laget som leder serien tre poäng före Landskrona med tre omgångar kvar.

– Avslutningen är otroligt spännande, speciellt nu när vi kan sätta press på Värnamo. De är i en formsvacka och kan vi göra så de förlorar en till och vi tar in tre poäng är det ett väldigt spännande läge. I så fall måste Värnamo vinna de två sista för jag vet att om vi spelar som vi kan och gör det vi ska kommer vi vinna alla matcher vi har kvar, säger Kevin Jensen.

Vad skulle det betyda för dig att ta Landskrona till superettan?

– Otroligt mycket. Jag har tillhört Landskrona sedan jag var 12-13 och har varit med både upp och ner i serierna. Jag har blivit den spelare jag är genom tränarna jag haft i Landskrona och en så stor klubb ska tillhöra en större serie med supportrarna vi har och alla personer runtomkring. Det är det enda jag vill just nu.

Söndagens match mellan Värnamo och Landskrona inleds 17.00 och sänds på SportExpressen Play.