Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans reaktion på övergången: ”Jag är rik”

Rawez Lawan är gäst i senaste avsnittet av Ettanpodden.Foto: Bildbyrån

Rawez Lawan kom upp som ung talang i ett stjärnspäckat Malmö FF.

I senaste avsnittet av Ettanpodden berättar han historier om tiden i MFF – och bland annat om när Afonso Alves blev såld till Heerenveen.

– Han sa ”jag klarade det, jag gjorde det, jag är rik”, säger Lawan i podden. 

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Som tonåring tog sig Rawez Lawan upp i Malmö FF:s A-lag.

Där fanns bland andra tidigare storspelaren Jari Litmanen.

– När jag var 17 eller 18 var jag ganska nära att komma med i matchtruppen och spela allsvensk fotboll för Malmö FF. Det kom en match där jag inte blev uttagen i truppen, jag tror jag var 17 år. Då var jag enormt besviken och jag tror man såg det på mig, säger Lawan, som nu spelar för Vasalund i Ettan Norra, i senaste avsnittet av Ettanpodden.

En som noterade reaktionen var Jari Litmanen som då var skadad.

– Han kom och sa ”i morgon kommer du hit klockan tio” vilket var samma tid som de skulle iväg och spela match. Dagen efter kom jag klockan tio, och då var han redan ute på planen med två bollsäckar och så tränade han med mig, säger Lawan.

– Efter att vi tränat sa han att man inte ska ta besvikelser så hårt, och så berättade han om sin karriär. Det är ett väldigt fint minne jag tar med mig.

”Jag är rik”

Rawez Lawan berättar också om när Patrik Andersson gav honom en matchtröja från Inter efter att Lawan berättat att det var hans favoritlag.

Dessutom går han igenom en speciellt telefonsamtal efter att Afonso Alves blivit såld till holländska Heerenveen.

– Jag satt hemma med mina föräldrar, jag är 17 år, när det ringde på kvällen från ett konstigt nummer. Jag svarade och hör honom bara skrika och spela sambamusik och tänker vad är det här. Hans engelska var inte den bästa, men så sa han ”jag klarade det, jag gjorde det, jag är rik” och så hörde man musik i bakgrunden, säger Lawan.

I podden berättar han även om tiden i IFK Norrköping med Janne Andersson som tränare, åren i Danmark och uppbrottet med Dalkurd tidigare i år.

Vasalunds nästa match i Ettan är seriefinalen mot Haninge som direktsänds på SportExpressen Play med start 17.00 på söndag. 

TV: Snyggaste målen från helgen

Slår till med en cykelspark: "Pang, pang, pang!"