Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tillbaka efter flera års kamp: ”Lyssnade inte på kroppen”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Philip Haglund kan göra comeback på planen inom kort.
Foto: Bildbyrån

Efter flera år med skadeproblem behövde Philip Haglund ett brejk.

Han skrev på för moderklubben Brommapojkarna, opererade foten och rehabtränade för att komma tillbaka.

Nu tränar han för fullt och är aktuell för spel.

– Jag har fått kämpa hela tiden och haft ganska ont, säger han om de senaste säsongerna i Sirius.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

I vintras kom beskedet att Philip Haglund lämnar Sirius och allsvenskan för spel med moderklubben Brommapojkarna i Ettan Norra.

Ett oväntat besked med tanke på att han kom från en säsong där han levererat sju mål och sex assist i allsvenskan.

Men bakom beslutet fanns de skadeproblem som 33-åringen dragits med under en längre tid.

– Från början tänkte jag inte så mycket nära förra säsongen tog slut, jag tänkte mest att jag måste se till så att min kropp funkar och att jag behöver komma tillbaka till att inte ta tabletter utan ge min kropp den vila den behöver efter att jag opererat mig. Jag höll tillbaka ganska mycket i de diskussioner som fanns, säger han.

– De senaste två-tre åren har varit ganska tuffa. Jag har fått kämpa hela tiden och haft ganska ont. I Sirius fick vi flera gånger kämpa för vår överlevnad i allsvenskan och då pushade jag mig och lyssnade kanske inte på kroppen. Nu kände jag verkligen att kroppen får bestämma.

Därmed landade mittfältaren i BP och division 1.

– Helt ärligt så hade jag kanske hellre spelat på en lite högre nivå, men med satsningen som BP gör kände jag att det är klart jag ska komma.

Utöver Haglund värvade BP in etablerade spelare som Simon Helg, Jesper Arvidsson och Christer Gustafsson inför den här säsongen. Dessutom vimlar det av talanger i laget sedan tidigare.

– För mig känns det helrätt. Det är här allt började för mig. Sedan har det hänt mycket i klubben men det är också mycket som finns kvar. Min bild är att BP fortfarande har en organisation och är den typ av klubb som håller en väldigt hög nivå. Jag tycker inte klubben ska spela i division 1, och med så bra spelare som vi har ska vi kunna ta oss upp till superettan, säger Haglund.

Han har nyligen börjat träna för fullt efter sina skadeproblem och kan vara aktuell för spel inom kort.

– Jag tror inte jag kommer komma tillbaka på hundra procent igen, men det gör nog ingen fotbollsspelare. Men jag har mindre ont och går inte på tabletter nu, säger han och fortsätter:

– Man får alltid en liten chock när man kört rehab så många månader över hur kul det är att spela fotboll, jag är nästan förvånad över hur roligt det är. Jag ska ta med mig det in och njuta av att lira.

Kan göra comeback mot Luleå

Inför Philip Haglunds comeback på planen ligger BP trea i tabellen med en poäng upp till kvalplats och fyra till serieledande Vasalund.

– Det uppenbara är att vi haft ett bra spel, mycket boll och ofta varit ganska farliga fram till sista tredjedelen. Det har varit en tydlig del att vi behöver göra fler mål och komma till fler farliga lägen sista tredjedelen. Samtidigt måste man hylla försvarsspelet, säger BP-spelaren.

Offensivt kan han själv snart vara redo att bidra och dessutom har klubben värvat in anfallaren Oskar Nordlund som gjorde två mål direkt i sin debut.

Nu vill Philip Haglund tillbaka till planen för att hjälpa moderklubben till superettan.

Vad som händer med hans egen fotbollskarriär efter det återstår att se.

– Nu tänker jag inte mer än typ en dag framåt. Den här säsongen ska jag in och göra mitt bästa för att bidra till BP och att vi tar oss till superettan, sedan vet jag inte. Jag har spelat fotboll så länge och tycker det är skitkul, så jag vill inte sluta. När man väl slutar är det ju över, så jag tror jag kommer lira så länge jag kan, säger han.

Nästa match för BP där Philip Haglund kan göra comeback är borta mot Luleå på lördag.

Den matchen sänds på SportExpressen Play.