Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor målsuccé – nu vill klubben förlänga avtalet

Linus Olsson har gjort åtta mål för Landskrona den här säsongen.Foto: Bildbyrån

Linus Olsson återvände till Landskrona inför förra säsongen – nu har han gjort stor succé i inledningen av 2020 och leder skytteligan i Ettan Södra.

Samtidigt jobbar klubben för att förlänga avtalet med sin nyckelspelare.

– Det hade varit kul att fortsätta med den här resan, säger anfallaren.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Efter spel med Trelleborg, utlandsäventyr i USA, Danmark och på Island och spel i division 2 med Rosengård återvände Linus Olsson till Landskrona inför 2019.

Det blev nio mål på 22 matcher i återkomsten – den här säsongen är han redan på väg att slå den noteringen.

Efter sex omgångar av Ettan Södra leder 28-åringen skytteligan med åtta mål.

– Ett bra snitt. Det är år två i Landskrona nu för den här gången och det tar alltid lite tid att komma in i allting, jag vet att jag har det i mig. Dessutom passar vår spelidé mig bra och jag har jobbat med att bli lite målfarligare, ju fler avslut man tar ju fler mål blir det, säger anfallaren.

Med ett utgående kontrakt jobbar nu klubben för att förlänga avtalet med sin skyttekung.

– Just nu trivs jag bra i Landskrona och vi för lite dialog. Vi pratar i lugn och ro och har ingen stress. Kommer det något annat som är väldigt intressant är det klart att man är öppen för det, men det hade varit kul att fortsätta med den här resan, säger Olsson.

Landskronas huvudtränare Billy Magnusson är tydlig med vad föreningen vill:

– Ja, det är inget att hymla om. Det har varit speciella tider för alla den här våren så en sådan här process har skjutits framåt. Ambitionen är att vara långsiktiga och vi har inlett dialogen och första känslan är att båda två har stora förhoppningar om att lösa det här. Vi är väldigt tydliga med vad vi vill och vi hoppas och tror att Linus vill stanna, säger Magnusson.

Har andra klubbar visat intresse för honom?

– Helt ärligt så har jag inte hört något, men spelare som gör mål är så klart alltid intressanta.

”Växt upp med Landskrona”

Linus Olsson lämnade Landskrona 2013 och har bland annat hunnit med sejourer i USA, Danmark och på Island sedan dess.

Nu vill han vara med och föra föreningen som han kom till som 13-åring tillbaka till den riktiga eliten igen.

– Jag har stått på läktaren så länge jag kommer ihåg. Farsan är Boisare och farfar med. Jag har växt upp med Landskrona. Som fans ser man Bois som ett elitlag som ska vara minst i superettan. Målsättningen är att gå upp och sedan försöka stabilisera oss där, säger anfallaren.

Landskrona har inlett säsongen med elva poäng på sex omgångar. Närmast väntar Motala borta på lördag i en match som sänds på SportExpressen Play med start 15.00.

– Tre tuffa motståndare kvar på en vecka innan det är uppehåll, vi hoppas ligga så högt som möjligt då. Vi vill ta så många poäng som möjligt på de här matcherna, förhoppningsvis nio, säger Linus Olsson.