Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelade fotbollstennis – missade provspelet i Kina

David Johannesson under tiden i Öster.Foto: Bildbyrån

Som spelare i division fyra blev han inbjuden till England av Sven-Göran Eriksson för ett provspel och inför den här säsongen var han på väg till Malaysia.

I senaste avsnittet av Ettanpoden berättar Karlstads anfallsprofil David Johannesson om sina upplevelser från karriären – som bland annat innehåller en match i fotbollstennis som kostade honom ett provspel i Kina.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

I augusti 2009 fick division 4-spelaren David Johannesson rubriker i riksmedia.

IFK Åmåls målkung blev då, tillsammans med IF Vikens Johan Möller, inbjuden till England för ett provspel med Notts County.

Direkt från svenska fotbollsfyran till en hårdsatsande klubb i England med Sven-Göran Eriksson som boss.

– Det är helt otroligt, sa Johannesson till Sveriges Radio den gången.

I senaste avsnittet av Ettanpodden är Karlstads forward gäst och berättar bland annat om den upplevelsen och turerna bakom provspelet.

I podden berättar han också om hur nära det var att han hamnade i Malaysia inför den här säsongen och om matchen i fotbollstennis som kostade honom ett provspel i en kinesisk klubb.

– När det stod 10-10 trampade jag snett och drog menisken. Det var två-tre dagar kvar på avtalet med Ljungskile och jag hade tre-fyra allsvenska anbud som bara låg där som jag kunde plocka av, och ett par i norska ligan. Sedan skulle jag faktiskt träffa en klubb i kinesiska andraligan, det var hur mycket som helst på gång, säger han om skadan.

Hela intervjun i Ettanpodden kan du lyssna på här.