Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han öppnar upp om psykisk ohälsa: ”Mådde väldigt dåligt”

Alexander Fioretos (vänster) under tiden i danska FC Helsingör.Foto: Bildbyrån

Alexander Fioretos har tillhört klubbar i högstaligorna i Grekland, Rumänien och Danmark.

I Ettanpodden berättar Linköpingsspelaren om drömmen som slog in, stormatcher inför 35 000 och avancemang – men också om proffslivets baksida.

– I perioder mådde jag väldigt dåligt, säger han.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Redan som som tonåring blev Alexander Fioretos proffs i den grekiska högstaligan och han har även representerat klubbar i Rumänien och Danmark.

I Ettanpodden berättar han om livet som fotbollsspelare utomlands, listar de bästa spelarna han mött och är tydlig med hans målsättning som är att spela för en allsvensk klubb inom kort. 

Samtidigt öppnar han också upp om psykisk ohälsa och berättar att han i perioder mått dåligt.

– Det är definitivt ingen dans på rosor och som fotbollsspelare och en ”macho kille” utifrån ska man klara allt. Jag vet många spelare som spelat på mycket högre nivå än mig som också ställs inför tuffa saker och inte alltid mår bra, säger Fioretos i podden.

Han fortsätter:

– Att stora spelare som Richard Magyar och Simon Thern gått ut och berättat om psykisk ohälsa är fantastiskt. Jag har själv varit med om det och vet att många är det utan att kanske våga prata om det.

 

Lyssna på hela avsnittet med Alexander Fioretos här.