Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvittprofilen: ”Miste sex vänner i branden”

Martin Smedberg Dalence spelar i Utsikten den här säsongen.Foto: Bildbyrån / Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Martin Smedberg Dalence har mött Leo Messi och gjort mål i Copa América.

Om det berättar han i senaste avsnittet av Ettanpodden – där han även går igenom sin egen uppväxt och upplevelsen av den tragiska diskoteksbranden i Göteborg 1998.

– Jag hade faktiskt tänkt gå på det diskoteket, säger mittfältaren.

Efter en lång karriär i allsvenskan och som proffs i Bolivia är Martin Smedberg Dalence nu spelande assisterande tränare i Utsikten i Ettan Södra.

I senaste avsnittet av Ettanpodden är han gäst och berättar som sina höjdpunkter från karriären där han bland annat mött Leo Messi vid flera tillfällen och blivit målskytt i Copa América.

Utöver det pratar Smedberg Dalence om sin stundtals tuffa uppväxt och hur han påverkats av den tragiska diskoteksbranden i Göteborg 1998.

– Jag hade faktiskt tänkt gå på det diskoteket, men på grund av att vi tränade sent blev det inte så. Jag stannade hemma, säger han under intervjun.

36-åringen hade däremot nära vänner som var på plats.

– Jag miste faktiskt sex stycken nära vänner, bland annat en som var en jättenära vän som jag umgicks mycket med. Det var en mörk period för min del, säger Smedberg Dalence.

 

Lyssna på hela intervjun med Martin Smedberg Dalence här.