Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Ett av de värsta domsluten nånsin"

USA:s Christian Pulisic deppar efter förlusten mot Trinidad och Tobago Foto: REBECCA BLACKWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s herrar missar fotbolls-VM för första gången sedan 1986. Det står klart efter den oväntade 1–2-förlusten mot Trinidad och Tobago.

I stället är Panama klart för VM för första gången – efter ett mycket omdiskuterat mål. 

Det var inte mycket som talade för att USA skulle missa VM när laget gick in i matchen. Det enda som krävdes var en seger borta mot tabelljumbon Trinidad och Tobago, som bara hade skrapat ihop tre poäng dittills under VM-kvalet.

Men två mål i den första halvleken – det första ett snöpligt självmål där USA:s försvarare Omar Gonzalez snedsparkade bollen i en båge över den egna målvakten Tim Howard – sänkte amerikanerna. Christian Pulisics reducering i den andra halvleken kunde inte förhindra förlust.

– Det är ett av de mest oturliga målen någonsin, ett som kommer att förfölja mig resten av livet. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det här, det är den värsta dagen i min karriär, säger Omar Gonzalez.

"Värsta domslutet nånsin"

Panamas 2–1-seger mot Costa Rica i kombination med Honduras 3–2-seger mot Mexiko gör att USA missar VM för första gången sedan 1986.

Men ett av de avgörande målen blev kontroversiellt. När Panama gjorde 1-1 via Gabriel Torres visade reprisbilderna att bollen aldrig gick över mållinjen. 

Många fotbollskunniga blev vansinniga. 

"Det är chockerande"

"Det där målet som fick USA att missa VM är ett av de värsta domsluten nånsin. Målkamera?", skriver ESPN-journalisten Mark Ogden. 

"Det är chockerande. Ingen målkamera och då händer det här. Helt otroligt och väldigt orättvist", skriver amerikanska CBS.  

– Det är en besvikelse för oss. Vi borde inte missa det här VM:et och jag tar på mig ansvaret för det, säger USA:s förbundskapten Bruce Arena.

Panama, som aldrig har spelat VM tidigare, tog tillsammans med Mexico och Costa Rica direktplatserna till nästa års turnering i Ryssland, medan Honduras får spela ett avgörande playoff mot Australien.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!