Cristiano Ronaldo och hans tvillingar. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEMECristiano Ronaldo och hans tvillingar. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
Cristiano Ronaldo och hans tvillingar.  Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
Cristiano Ronaldo och flickvännen Georgina Rodriguez. Foto: GROSBY / STELLA PICTURESCristiano Ronaldo och flickvännen Georgina Rodriguez. Foto: GROSBY / STELLA PICTURES
Cristiano Ronaldo och flickvännen Georgina Rodriguez.  Foto: GROSBY / STELLA PICTURES

"Ett allvarligt brott, det är förnedrande"

Publicerad

Cristiano Ronaldo fick tvillingar med hjälp av en surrogatmoder.

Nu får han kritik från läkaren Gentil Martins. 

– Det är ett allvarligt brott, säger Martins enligt Daily Mail.  

Cristiano Ronaldo är numera trebarnsfar. Sedan tidigare var Real Madrid-stjärnan pappa till en son, Cristiano Ronaldo Jr, född 2010. Mamman till sonen är okänd, men internationella medier har pekat ut en kvinna i San Diego som mamma till pojken.

Och förra månaden blev anfallsstjärnan pappa igen – till ett par tvillingar. På Instagram visade portugisen stolt upp sina två nyfödda barn i famnen. Barnen har burits i nio månader av en surrogatmamma – en barnalstringsmetod som är kontroversiell i många länder, inte minst i Sverige. Flera framträdande svenska feminister har tagit avstånd från surrogatmödraskap, som man betraktar som utnyttjande av mindre bemedlande kvinnor.

Läkarens ilska mot Ronaldo

Den kände portugisiske kirurgen Gentil Martins är också kritisk – men av en helt annan anledning. Han tycker att Ronaldo berövar tvillingarna en traditionell familjekonstellation.

– Jag tycker att det är ett allvarligt brott. Det är förnedrande och sorgligt, säger Martins enligt Daily Mail.  

– Ronaldo är en fantastisk idrottare, han har fantastiska meriter, men det här är ett moraliskt förfall. Han kan inte betraktas som en förebild för någon. 

"Inte lärt sin son"

Även Dolores Aveiro får sig en känga av kritiken. Det ska tilläggas att den konservative Martins själv hamnat i skottgluggen i hemlandet efter att ha fällt homofobiska uttalanden i offentliga sammanhang.

– Alla har rätt att ha en mamma. Jag tycker att Cristianos mamma är syndabock här. Den där kvinnan har inte lärt sin son någonting, säger Martins. 

Cristiano Ronaldo är tillsammans med modellen Georgina Rodriguez, 22. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag