Domaren visar ut Cavanda.Domaren visar ut Cavanda.
Domaren visar ut Cavanda.
Dursun visar rött kort för domaren.Dursun visar rött kort för domaren.
Dursun visar rött kort för domaren.
Sedan åker han ut.Sedan åker han ut.
Sedan åker han ut.

Erkan Zengin satte en straff innan jättekaoset

Publicerad

Erkan Zengin gav sitt Trabzonspor ledningen borta mot Galatasaray.

Sedan bröt kaoset ut. Trabzonspor fick fyra spelare utvisade, varav en spelare visade domaren rött kort, och föll till slut med 2-1.

Landslagsmittfältaren Erkan Zengin och hans Trabzonspor fick en drömstart borta mot den krisande storklubben Galatasaray.

Zengin kunde rulla in 1-0 efter en tveksamt dömd straff, och gästerna kunde hålla ledningen in i halvtidsvilan.

Men sedan kom motgångarna.

I den 50:e minuten varnades mittfältaren Ozer Hurmaci. Bara nio minuter senare drog han på sig sin andra gula kort och visades ut. Kort därefter kvitterade Lukas Podolski för Galatasaray. Kort efter målet visade domaren ut Aykut Demir.

Ett vilt kämpande Trabzonspor försvarade sig med nio man och lyckades hålla 1-1 till den 89:e minuten.

Jättekaos efter straffen

Då började det stora kaoset.

Det hela började med att hemmalagets Umut Bulut gick omkull i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten, till Trabzonsporspelarnas vilda protester. Luis Pedro Cavanda tappade huvudet och sköt bollen mot domaren, varpå 24-åringen visades ut.

När domaren sedan skulle stoppa ner det röda kortet i fickan tappade han det på marken. Trabzonspors Salih Dursun plockade upp det och visade det för domaren, ett hån mot de tre tidigare utvisningarna.

Då visade domaren ut även Dursun. Selcuk Inan satte den efterföljande straffen. Galatasaray vann matchen med 2-1.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag