Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

England förlorade inför 80 000 (!) på Wembley

Foto: SIMON WEST VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ACTION PLUS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LYNNE CAMERON FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / LYNNE CAMERON FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det engelska damlandslaget förlorade lördagens träningsmatch mot Tyskland. 

Nära 80 000 åskådare följde matchen på Wembley – en rekordnotering för engelsk damfotboll. 

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger målskytten Ellen White.

Lördagens möte mellan England och Tyskland må ha varit en träningsmatch – men evenemanget i sig blev historiskt. Dels var det första gången ett engelskt damlandslag spelade på Wembley – dessutom med 77 768 åskådare på plats på läktarna, en rekordnotering för det engelska damlandslaget. 

Det blev dock de tyska spelarna som fick fira inför de engelska hemmafansen. 

England föll mot Tyskland på Wembley

Alexandra Popp gjorde 1-0 redan efter nio minuter, och Nikita Parris missade chansen att kvittera på straff en stund senare. Men i stället skickade Ellen White in kvitteringen kort därefter, när hon stötte in ett långt inlägg från Keira Walsh. 

Förbundskaptenen Phil Neville gjorde fyra byten med 20 minuter kvar att spela, men laget lyckades inte få in ett ledningsmål. I stället satte Klara Buhl matchvinnande i den 90:e minuten. 

Målskytten Ellen White var ”förkrossad” över att inte få vinna, men hade trots förlusten möjlighet att fokusera på den historiska publiknoteringen. 

– Det är otroligt. Stödet, ljudet, atmosfären. Vi är verkligen ledsna att vi inte fick med oss resultatet. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för mitt land på Wembley och göra mål, säger White enligt BBC.

Fotnot: I en tidigare version stod att 90 000 åskådare följde matchen på Wembley. Det var antalet biljetter som beräknades ha sålts inför matchen.