Engelska krönikörernas vilda raseri på Twitter

Publicerad
Uppdaterad
På Twitter var de engelska fotbollsjournalisterna snabba att såga domarbeslutet.
Men i skottlinjen stod inte främst domarna - utan Fifabasen Sepp Blatter.
"Tittar du Sepp Blatter... Ja det gör du... Du måste ta in målkameror nu. Detta är skrattretande", skriver Daily Telegraphs Henry Winter.
Att bollen var inne konstaterades snabbt på de engelska fotbollsjournalisternas Twitterkonton. Och det hann inte gå länge innan även ropen om målkameror kom - och kritiken riktades främst mot Fifas ordförande Sepp Blatter.
"Premier League och Hawkeye visar att målkameror fungerar. Dyrt, men det är Blatters "mänskliga" nonsens-argument som håller tillbaka det", skriver The Times Matt Dickinson.

"Kommer skratta"

"Tyskland kommer att skratta och peka på 1966, men det är aldrig bevisat att Hursts skott inte var över mållinjen. Lampards var klart över. Dags för förändring, Sepp", fortsätter Henry Winter.
Men det konstaterades även att bristen på målkameror knappast fällde avgörandet.
"Du behöver inte teknologi för att se att den var inne, bara ett par ögon. Capello firade 50 meter bort", skriver The Guardians Daniel Taylor.
Men inte heller engelsmännen själva kom undan kritiken.
"David Beckham ger domarna en utskällning vid spelartunneln. Så det är därför han är här", skriver The Times Oliver Kay men tillägger sedan:
"Jag undrar om Sepp Blatter vet hur man använder block-funktionen på Twitter..."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag