Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"En enorm skam – är helt bedrövad”

Paul Gascoigne. Foto: KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Vinnie Jones Foto: NICK BANKS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Paul Gascoigne i december 2016. Foto: FAMEFLYNETUK/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Efter hot om bojkott från vissa inbjudna får Paul Gascoigne inte komma på skotsk fotbolls Hall of Fame-gala.

Nu rasar vännen Vinnie Jones. 

Paul Gascoigne är den engelska fotbollens evige Gossen Ruda. Som ett resultat av ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk har 51-åringen fallit offer för en snudd på ändlös rad skandaler.

De senaste åren har legendaren hävdat sig vara frisk från sina beroenden och har gjort en rad tv-framträdanden där han har berättat om sin återhämtning. Men han är fortfarande en väldigt kontroversiell figur.

 

Paul Gascoigne stängs ute

I veckan var det tänkt att Gascoigne skulle väljas in i skotsk fotbolls Hall of Fame på grund av sin tid i klubblaget Glasgow Rangers. Men enligt Daily Mail ledde beslutet till att flera medlemmar i det skotska fotbollsförbundets styrelse hotade med att bojkotta middagen. Delar av styrelsen är obekväma med att Gascoigne, som anklagats för att ha slagits exfrun Sheryl och som dömts i brittisk rätt för att ha använt rasistiskt språk, ska tilldelas den typen av ära. 

 

”En enorm skam"

Bojkotthotet ledde till att Gazzas nominering drogs tillbaka – vilket får vännen och före detta motspelare Vinnie Jones att rasa. 

– Jag är vansinnig. När Gazza gick till Rangers lyfte det upp skotsk fotboll. Ingen tvekan om saken, de var stolta över att de kunde få någon av Gazzas kaliber. Och om man utvecklar mentala problem efter fotbollen har det inget med fotbollen att göra. Och Gazza har jobbat svinhårt för att ta itu med de där problemen, säger Jones till radiostationen Talksport.  

– Det här är en enorm skam. Jag är helt bedrövad. Människor som engagerar sig för mental ohälsa borde engagera sig nu. Det talas mycket om depression inom fotboll, hur ska han känna nu när det här händer? 

– Jag står nära honom och det här är vidrigt. Det är ett skämt.