Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO BILDBYRÅNFoto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
 Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO BILDBYRÅN

"En bluff – den här killen har lurat mig"

Publicerad

TV4-profilen Elin Wass första dejt med fotbollsproffset Oscar Hiljemark började som ett fiasko.

Wass tvingades sitta i en timme och vänta på att stjärnan skulle dyka upp. 

– Jag tänkte: "Han kommer inte. Det här är en bluff. Den här killen har lurat mig", säger Wass i TV4-programmet "Playmakers". 

TV4 Play-programmet ”Playmakers”, där tittarna får följa kvinnorna som är gifta med svenska NHL-spelare, är tillbaka med en andra säsong. Ny för den här omgången är 24-åriga Elin Wass från Jönköping som är förlovad med EM-guldhjälten och Panathinaikos-stjärnan Oscar Hiljemark, 25.

I senaste avsnitt av "Playmakers" berättar paret om hur de träffades. De kom i kontakt med varandra via sociala medier, och Wass tog sig till Eindhoven, där Hiljemark spelade i storlaget PSV. 

"Det här är en bluff"

Men kärlekssagan kunde ha fått en bättre prolog. 

– Vår första dejt började med att jag fick sitta på flygplatsen i en timme. Jag tänkte: “Han kommer inte. Det här är en bluff. Den här killen har lurat mig", säger Wass i "Playmakers". 

Hiljemark hade dock en godtagbar förklaring när han dök upp, kraftigt försenad. 

– Min träning hade blivit flyttad en timme. Vi hade förlorade helgen innan så tränaren hade samtal med oss. Så jag blev lite försenad, säger Hiljemark. 

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Men trots irritationen hade Wass svalt ilskan när Hiljemark väl dök upp och presenterade sig. 

"Snyggaste killen jag sett"

– När jag satt där på flugplatsen och väntade på Oscar var det inte enda tanke som flög genom mitt huvud. Det var spännande att sitta där. Tänka, hur kommer det att vara? Det var mycket pirr i magen. Han är den snyggaste killen jag sett. Man nästan skämdes när han kom. Han är så fin, säger Wass. 

När SportExpressen pratade med Wass i november vittnade hon om att dejten blivit en succé, trots den knaggliga starten. 

– Det klickade direkt och var aldrig en tyst minut. Allting bara flöt på. Det tog väl två eller tre dejter sen kände vi båda att ”shit, nu gör det väldigt ont att åka ifrån varandra”. Jag jobbade ganska mycket och han hade ingen chans att komma till Sverige, men vi försökte ses så mycket vi kunde, sa hon då. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag