Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Forsberg gjorde mål för sitt Leipzig

Foto: SVEN SONNTAG / IMAGO IMAGES / PICTURE POINT LE WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Emil Forsberg lämnade landslagssamlingen förra helgen med en skada vilket blev en stor snackis.

I dag gjorde han mål för sitt RB Leipzig som krossade Hertha Berlin med 5-0.

– Det var väldigt kul att spela i dag, säger Forsberg.

Sverige inledde kvalet till EM förra helgen med möte hemma mot Rumänien i en match som också gav tre poäng efter mål från Viktor Claesson och Robin Quaison. 

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg fanns då med i startelvan men byttes ut efter 60 minuter, och efter matchen kom åttondelshjälten från VM i somras att gå förbi den mixade zonen utan att ge några intervjuer.

Senare samma kväll kom uppgifter från Aftonbladet om att Forsberg valt att lämna samlingen i vredesmod över att blivit utbytt av Janne Andersson.

Dessa uppgifter kom sedan att förnekas av landslaget som menade att Forsberg känt av ljumsken under matchen mot Rumänien och därför beslutat att inte spela mot Norge tre dagar senare, och i stället åka hem till Tyskland för att ta hand om skadan.

– Emil och jag har en jättebra relation och kommer att ha det för all framtid hoppas jag, sa förbundskapten Andersson då om en påstådd spricka mellan de två parterna.

Emil Forsberg gjorde mål för RB Leipzig

Efter att ha lämnat landslaget har uppgifter pekat på att Forsberg ändå skulle komma att spela för klubblaget RB Leipzig i den tyska högstaligan i dag.

Och nu är dessa uppgifter bekräftade. När Leipzigs startelva presenterades inför mötet med Hertha Berlin så var mycket riktigt Forsberg med i den. 

I den 17:e matchminuten tog Forsberg emot en fin lyftning in i straffområdet, och skickade in 1-0 från nära håll.

Leipzig vann till slut matchen med 5-0, där Yussuf Poulsen blev tremålsskytt.

– Det var väldigt kul att spela i dag och vi kunde glädja våra fans. Det var en stark laginsats som vi kan vara stolta över säger Emil Forsberg till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Givetvis är jag glad över mitt mål men för Yussuf Poulsen som gjorde det fantastiskt.